Élet-Stílus

Van egy férfi, aki minden panaszukat meghallgatja, óránként 2500 forintért

Nem, nem az orvos.

Ha már a párja, a családja, a barátai is unják, hogy állandóan panaszkodik, itt van a tökéletes megoldás. Van ugyanis egy online szolgáltatás, az Ossan Rental, amellyel bármikor kibérelhet magának egy középkorú férfit, aki meghallgatja – írta a Mirror.

A szolgáltatást egy japán üzletember, Takanobu Nishimoto indította el még 2012-ben, amivel egy „ossant”, vagyis „bácsikát” fogadhat fel, aki életvezetési tanácsokat is ad, miután kipanaszkodta magát. De akár a lakás átrendezésében is segít, vagy – ha arra van szükség – a kliens barátjának is kiadja magát.

Nishimoto azt reméli, hogy a szolgáltatásával a középkorú férfiakról alkotott képet is meg tudja változtatni. A Japanese Timesnak nyilatkozva mondta:

Észrevettem, hogy a középkorú férfiakról azt gondolják, hogy bunkók. Tenni akartam valamit, hogy helyreállítsam a hírünket, és bebizonyítsam, egy középkorú férfi hasznos és menő.

Ezért elindított a honlapot, feltöltött magáról egy képet, és felajánlotta rajta az embereknek a segítségét. Egyre több megkeresést kapott, három év alatt úgy 3000 ügyfele volt. Az egyik első egy 88 éves nő, akivel mind a mai napig rendszeresen, szinte hetente találkozik; beszélgetnek, sétálnak.

A sok kliens miatt végül Nishimotónak más „bácsikákat” is fel kellett vennie maga mellé, máig temérdek önéletrajzot kap azoktól, akik még csatlakoznának hozzá. De ez nem olyan egyszerű, a legtöbbeket visszautasítja Nishimoto.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik