Kultúra

Külföldre vándorolt magyarokról készített dokumentumfilm-sorozatot az RTL Klub

Eltűnik az Éjjel-nappal Budapest az RTL Klubról, jön egy új dokusorozat kivándorolt magyarokról, Szabó Zsófi saját műsort kap, Ujj Mészáros Károly pedig skandináv típusú sorozatot rendez az RTL-en februártól.

Február előtt az RTL Klub kiterítette a kártyáit, és elárulták, hogy milyen műsorokkal készülnek a tavaszra. Az egyik legérdekesebb mindenképpen az Isten veled, Magyarország lehet, ami egy dokumentumfilm-sorozat a külföldön szerencsét próbáló magyarokról. Ami még fontos, hogy az Éjjel-nappal Budapest az RTLII-re költözik február 18-tól. Bár a sajtótájékoztatón Kolosi Péter hangsúlyozta, hogy a főleg fiataloknak szóló, 2013 óta (!) futó napi sorozat nagyon jól teljesít, azért a főcsatornán már nem fér el. A nézettségi adatok alapján amúgy messze nem tartozik a legnézettebb műsorok közé az ÉNB, de az RTLII-n és az RTL Moston még bőven elférhet egy esti sávban a Való világot váltva.

Most, hogy elengedtük az Éjjel-nappal Budapest kezét, a helyére több formátum érkezik, például a Cápák között (Shark Tank), amiben egyáltalán nem búvárkodásról van szó, hanem pénzügyi cápákról, akik sikerre vagy eleve bukásra ítélt ötleteket segítenek. Az RTL Klub közleménye után már csak az a kérdés, hogy kik lesznek azok a nagyon, de nagyon gazdag üzletemberek:

Az izgalmas showműsor öt főszereplője a Cápák, akik a pénzügyi világ valódi sztárjai. Elképesztően gazdag és sikeres üzletemberek, kíméletlen döntéshozók, akik egy tévéműsorban is kizárólag a legígéretesebb befektetésekbe szállnak be. Heteken át szemtanúi lehetünk majd, hogyan lesz egy jó ötletből busásan jövedelmező üzlet, vagy akár annak is, hogyan lehet egy elsőre kiválónak tűnő prezentációval néhány perc alatt minden reményt elveszítve, végleg elvérezni.

A Cápák között egyébként Angliában, Amerikában, Ausztráliában és Kanadában ment korábban.

Mikor: február 18-tól minden hétfőn 21.10-től

Egyből a cápák után jön hétfőnként az Isten veled, Magyarország, amiben mindig három-négy olyan családot ismerhetünk meg, akik külföldön, Bécsben, Londonban, Németországban vagy éppen Chilében, Ausztráliában próbálkoznak. A csatorna ígérete szerint nem csak sikersztorikra kell számítani, minden nehézséget és pozitívumot megmutatnak.

Mikor: február 18-tól hetente 22.10-től

Ami még érdekes lehet, az mindenképpen Ujj Mészáros Károly (Liza, a rókatündér, X – A rendszerből törölve) krimisorozata a holland Penoza alapján, ami az Alvilág címet kapta. A rendező a két utolsó filmjében is látott Balsai Mónit választotta ki a főszerepre, de mellette feltűnik még Schmied Zoltán, Fekete Ernő, Nagypál Gábor, Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Rajkai Zoltán, Szabó Győző, Miller Dávid és Bujáki Zsófi is.

RTL Magyarország / Bielik István

Mondjuk még mindig egy licenc kerül hozzánk, de egy igazi skandináv stílusú krimit kapunk, amiből még jó is kisülhet. A másik lényeges dolog pedig, hogy lassan, de biztosan elkezdenek a filmes rendezők is a kereskedelmi tévé felé fordulni, amire már régen szüksége volt a magyar piacnak. Előzetes híján bemásoljuk az RTL Klub összefoglalóját az Alvilágról:

„Nóra (Balsai Móni) családját átjárja a bűn. Apja, bátyja, sőt a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket – a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét. Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét és Nórának szembe kell néznie mindennel, ami felett addig szemet hunyt. Ez az a nap, amikor a tisztes polgári élet reménye örökre szertefoszlik. Ez az a nap, amikor a gyerekek jövője veszélybe kerül. Ez az a nap, amikor Nórának a férje helyére kell állnia, ha meg akarja menteni a családját.”

Mikor: február 19-től keddenként 21.10-től

Fotó: RTL Magyarország / Bielik István

Ezeken kívül február 20-től, szerda esténként érkezik Szabó Zsófi egy bulváros riportműsorral, a Toplistával. Visszatér a Gyertek át Sebestyén Balázzsal február 21-től csütörtök esténként. Folytatódik A mi kis falunk, megy még a Drága örökösök és A Tanár szintén.

Fotó: RTL Magyarország / Rácz Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik