Belföld

Több Budapest-környéki településen nincs víz

Műszaki meghibásodás okozott üzemzavart a fővárostól északra, egyes településeken már péntek óta nincs víz, a Vízművek türelmet kér.

A vízhiány az alábbi településeket érinti: Budakalász, Pomáz, Csobánka, Üröm, Pilisborosjenő, Üröm, Solymár, és rajtuk kívül még Pilisvörösvár magasabban fekvő területei. A DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. szombat kora esti Facebook-posztja alapján már kijavították a hibát, és megkezdődött a rendszer feltöltése.  Ez elmondásuk szerint időigényes folyamat, ezért a helyiek türelmét és megértését kérik.

A DMRV az alábbi kommentben magyarázta el a probléma lényegét a Facebook oldalán:

Az érintett terület vízellátását egy 400 mm-es regionális távvezeték szolgáltatja, ez szállítja nagy nyomáson a vizet a tahi vízbázisról. A meghibásodás miatt ezt a vízbázist jelenleg nem tudjuk használni, ezért egy olyan vízbázisból kell a fogyasztóinkat ellátnunk, amelynek kapacitása sajnos nem tudja kielégíteni a felmerülő plusz igényeket. A hibaelhárítás folyamatosan zajlik a technológiai előírások betartása mellett. Ez azt jelenti, hogy például meg kell várni, amíg megköt a javításhoz szükséges beton, el kell végezni a légtelenítést, stb. Csak ezek után lehet a rendszert újra nyomás alá helyezni.

Forrás: Index

Ajánlott videó

Olvasói sztorik