Sport

Megszorongatta az Európa-bajnokot a Mocsai-csapat

Csaszar-Gabor(960x640).jpg (császár gábor, )
Csaszar-Gabor(960x640).jpg (császár gábor, )

A magyar férfiválogatott többször is vezetett, ám végül 27-25-re kikapott Dániától a londoni olimpia kézilabdatornájának 1. fordulójában.

A magyar együttes egyből egy nagykutyába szaladt bele az olimpián, ugyanis a csoportmeccsek első fordulójában az Európa-bajnok Dánia volt az ellenfél. Ennek ellenére nem volt megilletődve Mocsai Lajos legénysége, gyorsan elléptünk 2-0-ra (Császár nyitotta a gólok sorát), Fazekas pedig remekül védett a kapuban.

Az 5. percben szépítettek a dánok, Eggert Jensen talált be, de a mieink őrizték előnyüket, sőt, a 17. percben Harsányi találata után már 8-5 volt ide. Időt is kértek az északiak és ez a jelek szerint bejött, előbb egyenlített Dánia, majd fordítani is tudott. Az első harminc percet végül a dánok nyerték meg 13-10-re.

Fordulás után újra miénk volt az első szó, Lékai csökkentette a különbséget, pedig kettős emberhátrányból vártuk a folytatást. A 35. percben feljöhettünk volna egy gólra is, azonban a kézilabdát egy új, érthetetlen oldalról megközelítő francia játékvezetők nem így gondolták, maradt a 15-13 oda.

Knudsen révén már három volt közte, ám nem adta fel a magyar együttes, Lékai, Mocsai és Schuch révén ugyanis egyenlítettünk a 38. minutumban. 17-17-ig is tartottuk magunkat, majd egy újabb beakadó dán bomba után Mocsai Lajos behozta Fazekast a nem túl jó napot kifogó Mikler helyére.

Innentől kezdve rendre volt válaszunk a dánok vezető góljára, sőt, az 51. percben Császár révén már nálunk volt az előny, 22-21-es állást varázsolt az eredményjelzőre, majd Harsányinak köszönhetően már kettővel mentünk. Az 54. percre eltűnt az előnyünk, egyenlítettek a dánok, majd Eggert Jensen hetesével fordítottak is.

Az utolsó percnek egygólos dán előnnyel vágtak neki a csapatok, majd kaptak egy könnyen befújt hetest, Eggert Jensen ezt is bevágta, 27-25-re nyert az Európa-bajnok Dánia. Kedden 12:15-kor a nyitókörben tízgólos vereséggel indító dél-koreaiak következnek, a negyeddöntős álmok megvalósulásáért ellenük győzni kell.

Mocsai Lajos: “Komoly csatára számíthattunk, az is lett belőle. Az elején nagyon jól kézilabdáztunk, utána viszont lelassultunk, ráadásul Nagy Laci összeszedte a második kiállítását is. A második félidőben rendkívül harcos, küzdőképes volt a csapatunk, de két védekezési hiba és az emberhátrányok sora miatt vesztettünk.”

Császár Gábor: “Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült pontot mentenünk. Pedig a végjátékban vezettünk is, de akkor hibáztunk, amikor nem szabadott volna. Nem játszottunk rosszul, ezért is kár érte, hogy nem sikerült még döntetlenre sem hozni a meccset. Köszönjük a nagyszerű szurkolótáborunknak, hogy mindvégig támogatott bennünket.”

Nagy László: “Mindenki várta a rajtot, nem voltunk megilletődve, jó meccset láthatott a közönség. Iszonyú erős a csoportunk. Még minden lehet, az elsődleges az, hogy negyeddöntőbe jussunk, és nem is a negyedik, hanem a harmadik helyen.”

Eredmény – férfikézilabda, 1. forduló

Magyarország – Dánia 25-27 (10-13)

Góldobók: Császár 8/1, Harsányi 4/2, Lékai 3, Mocsai 2, Nagy 2, Zubai 2, Iváncsik 1, Gulyás 1, Vadkerti 1, Schuch 1 illetve Eggert 9/5, Knudsen 6, Hansem 4, Sondergaard 3, Mogensen 2, Nielsen 1, Markussen 1, Spellerberg 1,

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik