Élet-Stílus

Egy nő arra ébredt, hogy nem hallja a férfiak hangját

Bizarr betegséggel diagnosztizáltak egy fiatal nőt Kínában – írja helyi sajtóbeszámolók alapján a Metro.

A Csen nevű nő már előző este rosszul érezte magát és a füle is csengett, de úgy gondolta, semmi komoly, reggelre biztosan jobban lesz. Amikor azonban felébredt, rémülten vette észre, hogy semmit sem hall abból, amit a barátja mond neki.

Csen pánikba esett és legközelebbi kórházba rohant, ahol meglepetten tapasztalta, hogy a fül-orr-gégész-specialista, Lin doktornő hangját tisztán hallja. Amikor viszont egy férfi beteg is a rendelőbe lépett, Csen az ő hangjából sem hallott semmit, ahogy korábban a barátját sem hallotta.

A doktornő megállapította, hogy Csennek alacsony frekvenciás hallásvesztése van, vagyis nem hallja az alacsonyabb frekvenciájú, mélyebb hangokat, például a férfiakat, a magasabb frekvenciájú, magasabb hangokat, például a nőket viszont tökéletesen.

A fura betegséget valószínűleg a túl sok munka és stressz, valamint a túl kevés alvás válthatta ki. Dr. Lin szerint, ilyen tünetek esetén minél előbb meg kell kezdeni a beteg kezelését. Csen szerencsére időben ment orvoshoz, így minden valószínűség szerint teljesen felépül majd.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik