Sport

Bacskai: jobban odafigyelnek rám

A 69 kilogrammos súlycsoportban Európa-bajnoki címet szerző öklöző komoly célokkal vág neki 2011-nek.

“Eddig is elismertek a boksz berkein belül, junior világbajnokságot nyertem korábban, de azért a moszkvai siker mégis más” – nyilatkozta kedden az MTI-nek a Vasas 22 éves sportolója.

“Persze sztár nem lettem, de azért úgy látom, sokat változott a megítélésem, most már olyanok is megkérdezik például a véleményemet, akik korábban nem. Jobban odafigyelnek rám.”

A tavalyi évét szinte tökéletesnek nevezte a fiatal bokszoló, aki Nordhausenben Bundesliga-meccsen is ringbe lépett, és ahol “királyi” fogadtatásban részesítették. Hangsúlyozta, van még hova fejlődnie, és ebben az évben még jobb szeretne lenni.

“Tavaly nagyon sokat fejlődtem erőben és gyorsaságban is. Amiben idén talán leginkább előre szeretnék lépni az az ütéspontosság. Nem is fogunk nagy dolgokat változtatni a felkészülésen, szerintem jó munkát végeztünk az elmúlt időszakban, mégis kicsit céltudatosabban megyünk majd neki a versenyeknek” – mondta Bacskai Balázs.

Az év kubai edzőtáborozással (január 10-21.) kezdődik a magyar válogatott tagjai számára, amit Bacskai nem elsősorban a karibi ország varázsa miatt vár, hanem amiatt, hogy az edzések alatt összeakadjon olyan kubaival, aki ott lesz majd a világbajnokságon is.

A vb szeptember 16-án kezdődik Bakuban, Azerbajdzsánban, ott lehet majd kvótát szerezni a londoni olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik