Sport lineup

A török elnök miatt félti az életét az NBA-s kosaras

Nem utazik csapatával, az NBA-s New York Knicksszel Londonba a török Enes Kanter, miután kijelentette, félti az életét. Kanter az egyik leghangosabb ellensége a török elnök – kötőjel, diktátor – Recep Tayyip Erdogannak.

Az ország teljhatalmú ura nem egyszer vádolta meg a játékost, hogy tagja az állítólagosan az Egyesült Államokban Fethullah Gülen szervezte ellenmozgalomnak. Ebből annyi igaz, hogy a játékos a török elnök egykori támogatójából főellenséggé váló Gülen egyik híve.

Az Egyesült Államok és Kanada kivételével bárhol megvan rá az esélye, hogy megöljenek. Sajnos nem megyek Londonba sem az az őrült elnök miatt. Nagy kár, hogy ez a karrieremre és az életemre is kihat, pedig ott akarok lenni a csapatnak, hogy segíthessek. De amiatt az őrült, mániákus diktátor miatt nem mehetek és végezhetem el a munkámat

– mondta Kanter.

A kosaras álláspontja hosszú ideje ismert: anno azt mondta, Erdogan a 21. századi Adolf Hitler. Kanter útlevelét 2017-ben Törökország bevonta, és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

Kanter szerint Londonban rengeteg kéme van Erdogannak, könnyedén végezhetnének vele, így nem kockáztat. Az ügy komolyságát jelzi, hogy professzor édesapját már megvádolták otthon, hogy terrorista, és el is vesztette az állását, pedig a férfi hivatalosan is kitagadta fiát a családjából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik