Kultúra

Oscar-díj: Íme Andy Vajna tippjei

Andy Vajna, (andy vajna, )
Andy Vajna, (andy vajna, )

Vasárnap tartják Los Angelesben a 85. Oscar-díj átadást. Az esélyekről Andy Vajna producert, az amerikai filmakadémia tagját, magyar filmügyi kormánybiztost kérdezte a HetiVálasz.hu.

Andy Vajna szerint a legjobb film címére Az Argo-akció a legnagyobb esélyes, de számításba jöhet a Lincoln és a Napos oldal is. A producer sajnálja, hogy a legjobb rendező kategóriában nem jelölték, az Argo-akciót jegyző Ben Afflecket. Így nyitott a verseny. Nem hiszi, hogy Steven Spielbergnek még egyszer odaadnák a díjat. Ang Lee nagyon tehetséges rendező, a Pi élete különleges film. Vajna meglepődne, ha az osztrák Michael Haneket hoznák ki győztesnek.

Szerinte a legjobb férfi főszereplő Daniel Day-Lewis lesz a Lincoln címszerepéért. A nőknél nem lát egyértelmű esélyest. A legjobb férfi epizódszereplő Robert De Niro lehet, a Napos oldal mentálisan zavart fiú apjának megformálásáért, míg a legjobb női epizódszereplő – a kormánybiztos szerint – Anne Hathaway A nyomorultak tragikus sorsú kurtizánjának alakításáért. A legjobb külföldi filmre nincs biztos tippje, de úgy véli: itt fogják jutalmazni, a többször is felterjesztett Michael Haneke Amour című filmjét. Ezt a filmet egyébként öt kategóriában jelölték az arany szobrocskára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik