Foci

Wayne Rooney négy gyerek és könnyek kíséretében távozott

Csütörtök este az angol labdarúgó-válogatott nem Nemzetek Ligája, hanem felkészülési találkozón lépett pályára az Egyesült Államok ellen és 3-0-ra nyert. A meccs lényegét tekintve egyetlen dolog miatt marad érdekes:

Wayne Rooney négy gyermeke, családja jelenlétében 120. alkalommal, de utoljára lépett pályára a válogatott mezében az 58. percben csereként. Rooney ezzel az angol örökrangsorban második Peter Shilton (kapus, 125) mögött.

Az Everton és a MU korábbi csatárát, aki jelenleg az MLS-ben csapattársa Stieber Zoltánnak a D.C. Unitedben, a találkozó előtt Harry Kane és a FA elnöke, Greg Clarke köszöntötte.

Rooney, a hódoló és a biztonsági őr (Photo by Ian KINGTON / AFP)

Alig tíz perce volt a pályán, amikor egy szurkoló a gyepre szaladt és ott ölelgette meg kedvencét.

Az angol válogatott 53 gólos gólrekordere a meccs után a könnyeit visszafojtva nyilatkozott az érzelemdús estéről.

Örökké emlékezni fogok erre az estére, bármikor is gondolunk vissza rá a családommal. Sajnálom, hogy nem sikerült gólt szereznem, de így is elégedett vagyok. Úgy gondolom, Anglia jó úton jár, a válogatott tele van fiatal tehetségekkel, így biztosra mondhatom, Anglia, hamarosan trófeát nyer

– mondta a meccs után Rooney, aki kitért arra is, hogy a Harry Kane minden bizonnyal megdönti a gólrekordját. Aki kiváncsi mind az 53 találatra, az itt megnézheti:

(nyitókép: Ian KINGTON / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik