Sport

A Volán megint lemosta az Újvárost

A Sapa Fehérvár AV19 6-1-re legyőzte a Dab.Doclert a jégkorong ob I. elődöntőjének második meccsén és egy lépésre van a döntőtől.

Csütörtökön a megyei rivális otthonában nyert a Sapa Fehérvár AV19, pénteken pedig a koronázó városban csaptak össze a csapatok. Az első mérkőzéshez hasonlóan a Volán ezúttal is két gólt lőtt a nyitó harmadban, Sofron István emberfórból, Mihály Árpád egyenlő létszámnál talált be.

A második játékrészben kettős fórban is rohamozhatott a Dab, azonban nem sikerült mattolni Bálizs Bencét, akit éltetett is a közönség a kiállítások letelte után. A második sor ezúttal is kitett magáért, az elmúlt hetekben pazar formában hokizó Mihály második találatával így már a mérkőzés felénél háromgólos előnybe került. Kovács Csaba is betalált, ő Palkovics Krisztián visszatett pakkját lőtte az alsó sarokba.

A harmadik harmad előtt a Magyar Kupában bronzérmes farmcsapatot köszöntötték, majd miután folytatódott a játék, Ladányi Balázs vette be Peter Sevela kapuját. A folytatásban még két találat született, Vas Márton és Papp Viktor (ez volt a párharc első újvárosi gólja)  jegyezte, a Sapa Fehérvár így 6-1-ra nyert és vasárnap megválthatja a jegyét a döntőbe. A Dunaújvárostól hatalmas formajavulás kellene az egyenlítéshez is.

Mindeközben a pesterzsébeti jégcsarnokba kilátogató nézők izgalmas csatát láthattak. A Miskolc tükörsimán lehozta az első meccset, ezúttal azonban már első harmadban háromgólos hátrányba kerültek a Jegesmedvék. Greg Lindqvist le is cserélte a válogatott Budai Krisztiánt és a fiatal Gyenes Dávidot állította a kapuba.

Egy kettős fórt értékesített ugyan a JJSE a második etapban, ám Borbás Gergely gólja után újra három volt a Fradi előnye. A harmadik harmadban a vendégek domináltak, fel is jöttek 4-3-ra, ám az egyenlítés végül nem jött össze. A párharc így 1-1-re áll, legközelebb vasárnap játszanak egymással a felek Miskolcon.

Eredmények – jégkorong ob I., elődöntő, 2. mérkőzés
Sapa Fehérvár AV19 – Dab.Docler 6-1 (2-0, 2-0, 2-1)
Gólszerzők: Sofron (12.), Mihály (17., 30.), Kovács Cs. (34.), Ladányi (49.), Vas (57.), illetve Pozsgai (60.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Fehérvár javára. A harmadik találkozót vasárnap rendezik Dunaújvárosban.

Ferencváros-Miskolci Jegesmedvék 4-3 (3-0, 1-1, 0-2)
Gólszerzők: Roczanov (5.), Hietamaki (14., 18.), Borbás (30.), illetve Dubek (25.), Jarabek (45., 59.)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1. A harmadik találkozót vasárnap rendezik Miskolcon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik