Sport

Ausztrália legyőzésével miénk a Vodafone Kupa

kásás tamás (i) (kásás tamás)
kásás tamás (i) (kásás tamás)

A magyar férfivízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupát, mivel a zárónapon 8-4-re legyőztük az ausztrál csapatot.

Mivel kedden az olaszok kikaptak a spanyoloktól, így Ausztrália és Magyarország az egymás elleni zárómeccsen döntötte el a Vodafone Kupa sorsát.

A Kemény-legények eddig egy győzelmet és egy vereséget gyűjtöttek be a viadalon, így egy újabb siker az aranyérem megszerzését jelentette volna.

Ehhez képest meglehetősen pontatlanul kezdtük a találkozót, még úgy is, hogy Hosnyánszky Norbert révén szinte azonnal megszereztük a vezetést. A spanyolok elleni nyitányon indítottuk hasonlóan a meccset, akkor is a szünetig kellett várni, hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsoljanak a magyar pólósok.

A második negyedben Varga Dániel óriási helyzetet hagyott ki, de ami neki nem sikerült, az összejött Kásás Tamásnak, majd a félidő vége előtt ismét Hosnyánszkynak: balszélről célzott, és remekül csavarta el a labdát a védők hóna alatt. Azonban mégsem 3-0-t mutatott az eredményjelző a szünetben, mivel az utolsó pillanatokban szépítettek az ausztrálok.

A harmadik negyedben ismét Hosnyánszky volt eredményes, majd Kásás is betalált, így egyre megnyugtatóbbá vált az előnyünk, annak ellenére is, hogy Beadsworth mattolta Szécsit (5-3). Madaras Norbert is gólt ünnepelhetett a negyedben: a magyar pólós remekül használta ki az emberelőnyt.

A záró etap három gólt hozott, és abból kettőt mi dobtunk: Varga Dénes és Varga Tamás gólja – előttük McGregor kozmetikázott az eredményen – győzelmet és aranyérmet jelentett a magyar válogatott számára a Vodafone Kupán.

Eredmény- Vodafone Kupa, 3. forduló
Magyarország – Ausztrália 8-4 ((1-0, 2-1, 3-2, 2-1)

A torna végeredménye:
1. Magyarország, 6 pont

2. Ausztrália, 4 pont
3. Spanyolország, 4 pont
4. Olaszország, 3 pont

A Sport24 élő, szöveges tudósításban kísérte végig a magyar-ausztrál mérkőzést.

Vége a mérkőzésnek, 8-4-re nyert Magyarország, így válogatottunk megnyerte a Vodafone Kupát.

4. NEGYED

8. PERC: A magyar blokkról lejön az ausztrál lövés. Varga Tamás első kísérletéből gólt szerez, most már 8-4-re vezetünk!

7. PERC: Ismét véd az ausztrál kapus. Időkérés a vendégeknél, és hamarosan nekifutunk az utolsó percnek.

6. PERC: Ha legyőzzük az ausztrálok, akkor mi vagyunk a csoportelsők. A 7-4 miatt nem túlzás kijelenteni, meglesz az aranyérem. A medencében közben mindkét kapu előtt kimaradtak a helyzetek.

5. PERC: Egyik oldalon sincs gól. Azonban csak idáig. Varga Dénes remekül lőtte ki a bal felsőt, így már 7-4 az állás.

4. PERC: Ez sem ment be… Hárai a kapu előterében rossz megoldást választott, de másodszor sem talált be.

3. PERC: McGregor a semmiből szépít, egyre közelebb vannak az ausztrálok, immár 6-4.

2. PERC: Emberhátrányban vagyunk, de Szécsi közelről véd. Steinmetz lövése sem sikeresebb.

1. PERC: Játékvezetői labdával kezdünk, mivel a kosár lehúzása után a felénk indult meg a játékszer. Végül az ausztrálok támadhatnak. Közben időkérés, áll a játék.

Vége a harmadik negyednek, 6-3-ra vezetünk. Öt találat esett ebben az etapban. Várjuk a folytatást.

3. NEGYED

8. PERC: Szécsi remekül véd, marad a 6-3.

7. PERC: Emberhátrányban védekeztünk, a meccsen már hatodszor, majd a kiegészülés után leloptuk az ausztrálok kezéről a labdát. Kiaállítás a másik oldalon is: Madaras Norbert nem hibázik, 6-3 immár!

6. PERC: Kapust cseréltek az ausztrálok. Kiss Gergő tesztelte a frissen bevetett hálóőrt messziről, de sikeresen védett.

5. PERC: Hosnyánszky maradt le Beadsworthról, aki a kapufa tövébe akasztotta be a labdát. 5-3, maradt a kettő közte.

4. PERC: Kásás szerzi az újabb magyar gólt! Már 5-2!!! Hárairól kiállítottak egy embert, ezt követően Madaras lőtte középre a labdát, Kásás pedig szinte teljesen kiemelkedve a vízből húzta be a kapuba.

3. PERC: Szép gólt szereztek az ausztrálok, már 4-2 az állás.

2. PERC: Kiállítás az ausztráloknál, de Kásás nem tud élni a lehetőséggel. Most már megnyugtató az előnyünk, így is nem kell kapkodni.

1. PERC: Most az ausztráloké a labda, a ráúszást követően. McGregor óriási kapufát lőtt! Szerencsére az ellentámadásból Hosnyánszky iszonyatos gólt lőtt a jobb felsőbe, így ahelyett, hogy szépítenének az ausztrálok, tovább növeltük a különbséget! 4-1!!!

Vége a félidőnek. 3-1-re vezetünk! A második etapban jobban felpörgött a csapat, így gyorsan lőttünk is két gólt. Reméljük, a folytatásban növeljük az előnyt.

2. NEGYED

8. PERC: Varga Tamást szórták ki, és ezt az előnyt ki is használták az ausztrálok. Szépítenek a vendégek, 3-1!

7. PERC: 3-0!!! Hosnyánszky!!! Bal oldalról lőtt, de szerencsénkre az egyik védő kezéről bepattant a labda a hálóba.

6. PERC: Maradt a kétgólos magyar előny, jól teljesít mindkét védelem.

5. PERC: Nem mennek be a helyzetek egyik oldalon sem. Csúnya felhők gyülekeznek a medence felett, reméljük nem fog esni.

4. PERC: A magyar blokkról vágódik le a vendégek lövése. Sajnos nekünk sem sikerült jobban az akció, Hárai nem tudott lőni az utolsó pillanatban. Gól szereznek az ausztrálok, de már idő után, így marad a 2-0.

3. PERC: Cambell kísérlete fölépattant, szerencsére, mert nekünk sem megy a játék. Na végre! Kásás szerezte a magyar csapat második gólját!!! 2-0 az állás!

2. PERC: Mi maradt ki!! Varga Dániel egyedül úszott fel az ellenfél kapujáig, de az ausztrál hálóőrbe lőtte a labdát. Ott lehetett volna a második találatunk.

1. PERC: Szívós Márton most elhozta a labdát. Ennek ellenére nem tudunk helyzetet kialakítani, az ausztálok viszont igen, de szerencsére mellé ment.

Vége a negyednek, 1-0-ra vezetünk, de egyáltalán nem meggyőző a válogatottunk játéka.

1. NEGYED

8. PERC: Kásás az utolsó pillanatban lőtt kapura, de megint nem lett belőle gól. Ismét kimaradt egy emberelőny, ezek az elpuskázott lehetőségek még hiányozhatnak a végén.

6. PERC: Az emberelőnyünket nem tudtuk kihasználni, mivel a centerezésünk nem ért célt, majd az ismétlés nagyon fölé szállt.

5. PERC: Kásás keresztpassza nem jön be, majd a következő akció végén Madaras szinte a víz alól vette be majdnem a rövid alsót, ám a kapus jó helyen állt.

4. PERC: Egy ejtéssel próbálkoztunk, de mellé. Kicsin álmosan kezdtük ezt a meccset is. Szécsi egy remek lövés után hárít, de megint az ausztráloknál a labda.

3. PERC: Madaras teljesen egyedül kapta a labdát elöl, de sajnos nem tudott próbálkozni.

2. PERC: 1-0!!! Vezetünk!!! Hosnyánszky vette be az ausztrál kaput, miután remekül csavarta el a labdát az egyik ausztrál játékos hóna alatt. Az ausztrálok nem tudnak még lövésig sem eljutni.

1. PERC: A ráúszásnál az ausztrálok hozták el a labdát, így az első támadás joga az övék. Nem sikerült belőle lövésig jutni, McGregor letette a sarokba a labdát, ahol nem volt érkező társ. A másik kapu előtt Varga Dénes kapufát lőtt, sajnos nem tudtunk vezetéshez jutni.

Biros Péter vállsérülése miatt Katonás Gergely játszik majd ma.

A találkozó előtt köszöntik a jubiláló játékosokat és Kemény Dénest, aki 16 éve edzi a válogatottat. Ez idő alatt a szakember 400 mérkőzésen ült a magyar csapat kispadján. Ennek apropóján minden vízilabdázónk “400” feliratú pólót visel.

Hamarosan kezdődik a magyar-ausztrál meccs a Margitszigeten. Ez lesz a Vodafone Kupa utolsó találkozója, mivel a mai másik mérkőzésnek már vége: a spanyolok 7-6-ra legyőzték az olaszokat.

Előzetes: Eddig 50 százalékos a magyar csapat mérlege, ugyanis a Kemény-legények a nyitónapon könnyedén verték meg a spanyolokat, igaz, a találkozó kicsit döcögősen indult.

A második meccsünket azonban elveszítettük a világbajnok Olaszországgal szemben, de végig partiban voltunk: egygólos, 10-9-es győzelmet arattak a taljánok ellenünk.

A keddi zárónapon az ausztrálok ellen nem mehetünk biztosra, ugyanis legyőzték az olaszokat, majd a spanyolok ellen 7-7-es döntetlent értek el.

A magyar válogatottban többen is jubilálnak a Kenguruk ellen, ugyanis Hárai Balázs és Varga Tamás századosok lehetnek, Hosnyánszky Norbert, Steinmetz Ádám és Varga Dénes pedig 150. meccsén szállhat medencébe. Madaras Norbert már a 250. fellépésénél tart, Kásás Tamás pedig 350. találkozóját vívhatja. És hogy a szövetségi kapitány se maradjon ki a sorból: Kemény Dénes 400. összecsapárásra készül a válogatott kispadján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik