Kultúra

Egy újabb lenyűgöző 3D-s múzeum

Drezda város művészeti gyűjteményeit érhetjük el egy kattintással.

Ezentúl egy kattintással elérhetők a Drezdában lévő világhírű művészeti alkotások, köztük a képtárban őrzött Raffaello-festmény, a Sixtusi Madonna.

A műkincsgyűjteményeknek helyet adó múzeumegyüttes (a Staatliche Kunstsammlungen Dresden) csütörtökön mutatta be a múzeum háromdimenziós panorámaképeiből álló online programot, amely az intézmény honlapján található. A drezdai képtár egyedülálló kollekciót tudhat magáénak régi – németalföldi és itáliai – mesterek munkáiból, ezek közül jó néhány megtekinthető az új szolgáltatással.

Az érdeklődők Rubens, Rembrandt, Tiziano vagy éppen Dürer képeit ismerhetik meg így alaposabban, hiszen a képek mellett látható i betűre kattintva részletes információkat kaphatnak az alkotásokról.

A program segítségével nemcsak a Gemäldegalerie Alte Meister nevű gyűjtemény képeit, hanem az úgynevezett “török kamrá”-t és a város páratlan porcelángyűjteményét is megtekinthetik az internetezők. A szolgáltatás – amely itt érhető el – hamarosan tovább bővül, és kiterjed más múzeumokra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik