Sport

Nem hinném, hogy rosszabb vagyok – Nadal

Rafael-Nadal(960x640)(1).jpg (rafael nadal, )
Rafael-Nadal(960x640)(1).jpg (rafael nadal, )

Pozitívként értékelte az elmúlt hét történéseit Rafael Nadal, aki három szettben kikapott az argentin Horacio Zeballostól a chilei Vina del Marban rendezett, 410 ezer dollár összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna vasárnapi döntőjében.

„Egy héttel ezelőtt még azt sem tudtam, miként reagál majd a testem” – nyilatkozta Rafael Nadal, aki egy térdsérülés miatt több mint fél évig nem lépett pályára. Hozzátette: természetesen nyerni szeretett volna a fináléban, ennek ellenére ezen a tornán nem az eredmény volt a legfontosabb.

„Nem gondolom, hogy rosszabbul játszanék, egyszerűen csak több időre van szükségem a pályán” – mondta Nadal, aki legutóbb öt évvel ezelőtt kapott ki salakon olyan játékostól, aki nincs az első húszban a világranglistán.

Ellenfele, a végső győzelmet bezsebelő Horacio Zeballos ugyanakkor – érthetően – alig fért a bőrébe:

„Ez hihetetlen! Legyőztem a történelem egyik legjobb teniszjátékosát. Ez egy elképesztően nagy szenzáció. Még mindig úgy érzem, álmodom. Hatalmas megtiszteltetés volt ellene játszani, egy öltözőben lenni vele. Meg akartam tőle kérdezni, hogy erről a bolygóról származik-e” – mondta az argentin.

A 11-szeres Grand Slam-győztes Nadal ezen a héten a brazíliai Sao Paulóban szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik