Sport

Aláíták a történelem legnagyobb összegű sporszerződését

Lehet találgatni, hogy amerikai, vagy európai az illető, tojás, vagy kerek labdát rúg, netán baseball játékos és üti, vagy kosaras és dobja azt, esetleg Forma-1-es, vagy Nascar-pilóta, aki megkötötte minden idők legnagyobb összegű sportszerződését. Aki azonban itt keresgél, rossz úton jár.

A mexikói profi ökölvívó, Canelo Álvarez kanyarította alár a nevét arra öt évre szóló, 365 millió dolláros (102 milliárd forintos) szerződésre, amelyet a legnagyobb internetes sport-streaming szolgáltatóval (DAZN) kötött.

A megállapodás értelmében ebben az időszakban 11 mérkőzésen lép kötelek közé Álvarez, aki a találkozók végeredményétől függetlenül megkapja a pénzt.

Ez a történelem legnagyobb összegű sportszerződése.

Az eddigi rekordot Giancarlo Stanton tartotta, aki 2014 novemberében 325 millió dollárért 13 évre kötelezte el magát a Miami Marlins baseballcsapatához. Stanton idén már a New York Yankees együttesét erősíti.

A 28 éves mexikói bokszoló (53 mérkőzés: 50 győzelem (34 K.O./T.K.O.), 2 döntetlen, 1 vereség) legközelebb december 15-én, a Madison Square Gardenben lép ringbe világbajnoki címmérkőzésen. Ellenfele a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú bajnoka, a brit Rocky Fielding (28 mérkőzés: 27 győzelem (15 K.O./T.K.O.), 1 vereség) lesz.

(Fotó: Theo Wargo/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik