Nagyvilág

Seehofer bízik abban, hogy jobban szerepelnek a választáson, mint a felmérésekben

Jobban szerepel majd a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) a tartományi törvényhozási (Landtag-) választáson, mint a felmérésekben – hangsúlyozta Horst Seehofer pártelnök pénteken Münchenben a Landtag-választást felvezető kampány CSU-s zárórendezvényén.

Hangsúlyozta, hogy a vasárnapi választáson el kell érni, hogy „Bajorország Bajorország maradjon”, és továbbra is stabil kormánya legyen.

Markus Söder tartományi miniszterelnök kiemelte, hogy tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtettek Bajorországban, és valamennyi tartomány közül náluk a legalacsonyabb a bűncselekmények száma és a legmagasabb a felderített bűncselekmények aránya.

Sebastian Kurz osztrák kancellár, a kampányzáró díszvendége aláhúzta: Bajorország és Ausztria változtatta meg a migrációról folytatott európai vitát, és elérték, hogy általánosan elfogadott legyen mindaz, amiért 2015-ben még patás ördögnek kiáltották ki őket.

A CSU a felmérések szerint a szavazatok 33-35 százalékát gyűjtheti össze vasárnap, szemben az öt évvel ezelőtti 47,7 százalékkal. A párt így várhatóan elveszíti abszolút többségét a Landtagban, és koalícióra kényszerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik