Sport

Nadal lenyomta Federert

A spanyol világelső a Madrid Open elődöntőjében győzte le svájci riválisát, sorozatban 37-szer nyert salakos borításon. Djokovic lesz az ellenfele.

2009-ben a Roland Garroson Rafael Nadal nagy meglepetésre kikapott az azóta már a világ élvonalához tartozó Robin Söderlingtől a negyeddöntőben, ez az esemény pedig azért fontos, mert a világelső azóta nem szenvedett vereséget salakpályán.

A Madrid Open szombat délutáni elődöntőjében pedig Roger Federerrel kellett összemérnie erejét, majd rögvest szetthátrányba került, a svájci 7:5-el hozta az első etapot. A folytatásban aztán a spanyol dominált, majd 6:1-re és 6:3-ra is nyerni tudott, ezzel bejutott a torna döntőjébe.

Nadal győzelmével egy 23 meccses sorozatot szakított meg, ugyanis az eddigi csatáik során mindig az nyert, aki begyűjtötte az első szettet. Az ibériai 16. alkalommal múlta felül Federert.

A világranglistán második Novak Djokovic három játszmában nyert szombaton a brazil Thomaz Bellucci ellen, így ő lesz az ellenfele Nadalnak a fináléban.

Djokovicnak a mostani diadala volt idei 31. sikere, így 2011-ben továbbra is százszázalékos.

Eredmény – Madrid Open, elődöntő
Rafael Nadal (spanyol, 1.) – Roger Federer (svájci, 3.) 5:7, 6:1, 6:3
Djokovic (szerb, 2.) – Bellucci (brazil) 4:6, 6:4, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik