Sport

Zvonarjova a sírból jött vissza

A hölgyeknél harmadik helyen kiemelt Vera Zvonarjova a selejtezőből feljutó Sabine Lisicki ellen izzadt meg a Roland Garroson.

Az első szettben a német lány jobban játszott magasabban jegyzett ellenfelénél, ráadásul kétszer is el tudta venni az orosz adogatását, így meglepetésre nyert 6:4-re. A második felvonásban Lisicki megnyerhette volna a meccset is, ám Zvonareva 4:5-nél három gémet is megnyert zsinórban, így döntő szettre mentette a mérkőzést.

A harmadik játszmában a selejtezőből főtáblára jutó 21 éves német már 5-2-re is elhúzott, ám a végjátékban egyre többet hibázott, a végén többször is ápolni kellett, végül kikapott. Lisicki könnyek közt, hordágyon hagyta el az egyes pályát.

A címvédő Francesca Schiavone is kvalifikálta magát a következő körbe, ő az orosz Manaszijeva ellen aratott 6:1, 6:2-es sikert.

Mindeközben a hazai kedvenc Jo-Wilfred Tsonga szép játékkal verte három szettben az orosz Igor Anderejevet. A következő körben Stanislav Wawrinka lesz az ellenfele, aki tükörsimán verte a holland Thomas Schoorelt.

Guillermo Garcia-Lopez maratoni csatában győzte le a török Marsel Ilhant, a spanyol 13:11-re nyerte meg az ötödik szettet.

A játéknap korábbi szakaszában szinte az összes esélyes kiharcolta a továbbjutást, Novak Djokovic pedig 39. idei győzelmét aratta.

Eredmények – Roland Garros, 2. forduló (a 32 közé jutásért)
női egyes:
Zvonarjova (orosz, 3.)-Lisicki (német) 4:6, 7:5, 7:5
Schiavone (olasz, 5.)-Manaszijeva (orosz) 6:1, 6:2
férfi egyes:
Wawrinka (svájci, 14.)-Schoorel (holland) 6:3, 6:2, 6:4
Tsonga (francia, 17.)-Andrejev (orosz) 6:3, 7:6 (7-4), 6:3
Garcia-Lopez (spanyol, 30.) – Ilhan (török) 6:4, 1:6, 6:2, 4:6, 13:11
Fognini (olasz)-Robert (francia) 6:2, 6:1, 6:0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik