Kultúra

Rudolf Péter szerint óriási a feszültség

kossuthkifli, rudolf péter, szacsvay lászló (kossuthkifli, rudolf péter, szacsvay lászló)
kossuthkifli, rudolf péter, szacsvay lászló (kossuthkifli, rudolf péter, szacsvay lászló)

A népszerű színész-rendező szerint bármilyen filmötletet dobna be, azért egyből rátámadna valamelyik oldal. Új Duna TV-s sorozata, a Kossuthkifli viszont kedvező fogadtatásban részesült.

Új, nagyszabású sorozata indult a Duna TV-ben Rudolf Péternek – a Kossuthkifliben a kritikusok is látnak fantáziát. Ennek kapcsán szólaltatta meg a Heti Válasz a Kossuth-díjas színész-rendezőt, a csütörtöki lapszámban közölnek vele nagyinterjút, melyben közéleti kérdésekre is kitérnek.

„Ha nem lazulunk el, nem látunk rá önmagunkra, akkor marad a befeszülés, a sok kibékíthetetlennek tűnő ellentét” – jelentette ki Rudolf. Az új sorozatról azt mondta: egy történelmi regény vagy film árnyaltabban képes körbejárni egy kort vagy egy személyt, mint bármely politikai vitaműsor. Ugyanakkor attól tart, hogy annyi frusztráció, indulat és prekoncepció halmozódott már fel, hogy ha csak bemondana néhány filmötletet, máris össztűz zúdulna rá valamelyik oldalról, mintha a témaválasztás már önmagában értékítélet lenne.

„Az utóbbi időben olyan erős lett az ellenségkép, hogy szinte mindegy, hogy mit látunk, képesek vagyunk elhitetni magunkkal az ellenkezőjét is. Ez már pszichés torzulás” – szögezte le a népszerű színész.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik