Belföld

Bokszerrel vertek szét egy baráti társaságot a tatabányai lakótelepen

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság  és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a két tatabányai férfival szemben, akik minden előzmény nélkül megtámadtak egy baráti társaságot.

A négy férfiból és egy nőből álló baráti társaság egy rendezvényen szórakozott tavaly szeptemberben, majd éjfél felé elindultak a lakótelep felé.

A vádlottak ittasan, a lakótömbök mögött minden előzmény és szóváltás nélkül rátámadtak a társaságra. Az I. rendű vádlott állon ütötte az egyik férfit, míg a II. rendű vádlott két másik férfit ütött meg. Az I. rendű vádlott ezt követően a társa mellé lépett, és bokszerrel ő is megütötte a két férfit.

A bokszerrel történő támadás miatt két férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A felfegyverkezve történő elkövetést az alapozza meg, hogy az I. rendű vádlott által használt bokszer az élet kioltására alkalmas eszköz.

Az I. rendű vádlottat az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A II. rendű vádlott nem tudott arról, hogy a társa bokszert használt, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést senkinek nem okozott, így ő a garázdaság vétségét követte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik