Sport

Khannak esze ágában sincs visszavonulni

Amir Khan (amir khan, )
Amir Khan (amir khan, )

Csúfos vereséget szenvedett a hétvégén Amir Khan, akinek többen is azt tanácsolták, hagyjon fel a profi boksszal. Ő hallani sem akar erről.

Amint arról írtunk, Amir Khan hiába kezdett jól Danny Garcia ellen a Las Vegasban rendezett kisváltósúlyú, világbajnoki mérkőzésen, előbb a harmadik menetben padlóra került, majd a negyedikben végleg véget ért számára a mérkőzés. Ez már zsinórban a második veresége volt a 25 esztendős bunyósnak, aki így egyelőre lemondhat arról, hogy súlycsoportot váltson és összemérje erejét Floyd Mayweather Jr.-ral.

Sőt, többen is úgy nyilatkoztak, hogy vissza kellene vonulnia a brit öklözőnek, a többi közt az IBF korábbi szuperközépsúlyú világbajnoka, Carl Froch is: „Sajnos az álladat nem tudod edzeni. Van egy gyenge pontja, ez már többször bebizonyosodott” – érvelt a 35 esztendős honfitárs.

Nem kellett sokat várni Khan válaszára: „Fiatal vagyok, 25 éves, egyáltalán nem gondolkodom a visszavonuláson. Még sok van bennem. Ha vissza akar vonulni, hát tegye meg, úgyis mindig erről beszél. Komolyabb súlycsoportban vagyok, nehezebb ellenfelekkel kell megmérkőznöm és nagyobb név is vagyok – ez bántja a csőrét” – így Khan, aki még hozzátette, a Breidis Prescott elleni 2008-as vereségéből is fel tudott állni és ez most sem lesz másképp.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik