Foci

Stieberék háromgólos előnyt packáztak el

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) csütörtöki játéknapján három mérkőzést rendeztek, amelyben magyar játékosért szoríthattunk. Két közös pontja volt mindhárom meccsnek:

  • magyar játékos került a kezdőcsapatba
  • döntetlenre végződött

Legjobb napja Stieber Zoltánnak volt a D.C. Uniteddel, ugyanis a magyar szélső gólpasszt adott. A bal szélről tizenhatosra kanyarított labdát Paul Arriola fejelte bravúros mozdulattal az ellenfél kapujába a 17. percben. Félidőre háromgólos vezetésnek örülhetett Stieber csapata, ám a Toronto FC fordulás után 40 perc alatt egalizált. Még a hajrára is jutott egy-egy gól, így végül 4-4-s döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Nikolics Nemanja csapata a Colorado Rapids ellen játszott és bár a magyar csatár nem rúgott gólt, a Chicago Fire így is kitett magáért. Az első negyedórára ugyanis már 2-0-ra ment a Rapids, ám kilenc perc alatt ledolgozták a különbséget Nikolicsék. A győztes gólra azonban már nem maradt erő.

A Németh Krisztiánnal felálló New England Revolution szintén 2–2-re végzett, a magyar csatár nem tudott betalálni és a 70. percben lecserélték. A San José Earthquakes került előnybe az első félidőben, ám szünetre átvették a vezetést Némethék. Fordulás után hamar egalizáltak a hazaiak, így alakult ki a végeredmény.

Eredmények – MLS, alapszakasz

Toronto FC–D.C. United 4–4
Colorado Rapids–Chicago Fire 2–2
San Jose Earthquakes–New England Revolution 2–2
Columbus Crew–AtlantaUnited 0–2
Montreal Impact–Orlando City 3–0
New York Red Bulls–Seattle Sounders 2–1

Kiemelt fotó: Patrick McDermott/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik