Kultúra

Megkezdődtek a Szenczi Molnár Albert Napok

Szenczi Molnár Albert szobrának megkoszorúzásával megkezdődött a másfél hónapos programsorozat.

A felvidéki Szencen (Senica) negyvenegyedszer rendezik meg az eseményt. Ebből az alkalomból megnyílt A magyarok tárgyi emlékei a szlovákiai múzeumokban című kiállítás a Szenci Városi Múzeumban.

Fekete Márta, a Csemadok Szenci Területi Választmányának titkára az Új Szó című pozsonyi napilapnak elmondta, a programokat idén is igyekeztek úgy összeválogatni, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetszőt.

“Lesznek koncertek, az alapiskolások az Asszony című népmesét nézhetik meg az Epopteia Társulás Műhely előadásában. Szintén a városi művelődési központba várjuk az érdeklődőket a révkomáromi Jókai Színház Anconai szerelmesek című előadására november harmadikán” – vázolta a programot Fekete Márta.

Jövő csütörtökön Sebestyén Márta ad koncertet a helyi Szent Miklós római katolikus templomban.

A rendezvény szervezésébe évek óta bekapcsolódik a rétei (Reca) és a jókai (Jelka) alapszervezet is. “Idén Dévai Nagy Kamilla és az általa alapított Krónikás Zenede diákjai lépnek fel Rétén és Jókán Krónikás ének a szeretetről című műsorukkal” – mondta Fekete Márta.

Hozzátette, a járásban működő tizenhárom Csemadok alapszervezet közül tíz szervez különböző kulturális programokat, sok esetben egyetlen magyar szervezőként az adott községben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik