Belföld

Mától online köthető a Posta Biztosító Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása!

Nem kell már a Postára elfáradnia annak, aki jövő évi kötelező felelősségbiztosítását a Posta Biztosítónál akarja megkötni. Azon ügyfelek számára, akik a díjak összehasonlítását követően a Posta Biztosítónál kívánják elhelyezni szerződésüket, ma reggeltől nem csak a Postakötelező díjának kiszámítása, hanem a szerződéskötés* is lebonyolítható a www.biztositas.hu internetes alkuszi oldalon.

Bár a szolgáltatás kizárólag a www.biztositas.hu oldalon vehető igénybe Rácz István a társaság ügyvezetője elmondta, hogy felkészülten várják az ügyfelek újabb rohamát. A www.biztositas.hu öt szerverrel szolgálja ki a látogatókat, akik idén mintegy négyszer annyian vannak, mint az előző év hasonló időszakában.

A tapasztalatokról a szakember elmondta: a www.biztositas.hu a kampány első hetében mintegy 4500 szerződéskötési igényt fogadott, oldalát több mint 200 000 felhasználó kereste fel, akik összesen mintegy 4 000 000 oldalnyi információt töltöttek le a honlapról.

Az eddig elvégzett díjkalkulációk alapján – az idén biztosítót váltó ügyfelek – a tavalyi évhez hasonlóan átlagosan mintegy 15-20 000 Ft-ot takarítanak meg. Átlagos megtakarításról lévén szó természetesen van, aki 2-3 ezer forintért is biztosítót vált, de nem ritka aki 30-40 ezer forintot is megtakarít idén kötelezőjén.


A szakember kiemelte, hogy további előnye az – egyébként ingyenes – online alkuszi szolgáltatásnak, hogy az alkusz nem csak a régi biztosítónál jár el a drágának tartott biztosítás felmondásában és bónusz igazolás kikérésében, hanem az új biztosítóhoz is beviszi az ajánlatot, levéve az autós válláról a biztosítóváltás terheit.

A www.biztositas.hu első heti adatai alapján az Union, az Argosz és az Uniqa biztosító tűnik az idei kampány győztesének, de ez az információ, bár orientál, önmagában még nem elegendő az egyes autósoknak a választáshoz, hiszen vannak olyan szegmensek is, melyekben éppen ezek a biztosítók a legdrágábbak.

A szakember szerint a hazai autósokat sem biztosító neve, sem a kedvezmények száma nem befolyásolja, hanem kizárólag az, hogy mennyit kell majd fizetni jövőre konkrétan az adott biztosítónál. Ez pedig gyakorlatilag csak az internetes összehasonlító portálokon érhető el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik