Belföld

Bush stábja bejelentette az elnök győzelmét

Az elnök kabinetfőnöke szerint Bush olyan előnyre tett szert, melyet nem tud behozni a demokrata elnökjelölt. Bush még szerdán nyilatkozatot tesz közzé, amelyben időt akar adni Kerrynek, hogy "elgondolkodjon az eredményeken".

Bush elnök kabinetfőnöke, Andrew Card közép-európai idő szerint szerda délben úgy nyilatkozott: Bush döntő előnyre tett szert 286 elektori szavazattal, és ohiói előnyét sem lehet behozni.


Card egyben bejelentette, hogy Bush elnök a nap folyamán nyilatkozatot tesz, addig időt akar adni kihívójának, John Kerry demokrata párti szenátornak, hogy “elgondolkodjon az eredményeken”. A kabinetfőnök Bush elnök hívei előtt nyilatkozott egy a Fehér Háztól néhány száz méterre lévő épületben.


Ohióban egyelőre vitatott a verseny kimenetele. Bush a voksok 96 százalékának összesítése alapján 125 ezer szavazattal vezet. Egy tanácsadója, Dan Bartlett szerint a hivatalban levő elnök győzött Ohióban, Kerry és választási törzse azonban nem fogadja el ezt. Ohióban több tízezer postai úton leadott voks, és több mint százezer ideiglenes szavazat vár összeszámlálásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik