Belföld

Az OTP-re figyel a BÉT

Eltérően ítélik meg a Budapesti Értéktőzsde árfolyamainak irányát az MTI által megkérdezett szakértők. A Quaestor üzletkötője szerint Az OTP pozitív korrekciót hozhat, míg a CIB elemzője szerint nem fordul meg a múlt heti negatív hangulat.

Benyes Attila, a Quaestor Befektetési Rt. üzletkötője kisebb korrekcióra számít a múlt heti esések után, de csak mérsékelt, 15-20 milliárd forintos forgalom mellett. Elsősorban az OTP piacán vár emelkedést a pénzintézet jó eredményei nyomán, és véleménye szerint az OTP erősödése magával húzhatja az FHB részvények árát is. A Mol piacán nem lát esélyt az emelkedésre, a papír stagnálását valószínűsíti.

Horváth Zoltán, a CIB Bank elemzője úgy véli, az elmúlt hét negatív befektetői hangulatában nincs változás, friss pénzek nem érkeztek a piacra, így további lefelé csúszást vár.

Az OTP gyorsjelentése az elvárt eredményt hozta, sőt picivel jobb is lett annál, azonban a szakértő várakozása szerint ez érdemi változást nem okoz a papír árfolyamában.

A vezető papírok közül a Mol piacán gyengülést vár a CIB szakértője a csökkenő olajár miatt. A kisebb papírok közül a Danubius és a Fotex árfolyamában pozitív elmozdulást valószínűsít a jó gyorsjelentések hatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik