Sport

Tizenegy év után bajnok a Szeged

Óriási csatát hozott a magyar bajnoki döntő veszprémi visszavágója. Az első mérkőzésen meglepetésre négygólos győzelmet arató Szeged úgy nyert összesítésben, hogy a 120 perc alatt egyszer sem állt végső győzelemre a címvédő.

Megtréfálta a Telekom Veszprémet a MOL-Pick Szeged a bajnoki döntő első meccsén
A hazai pályán játszó szegediek esélyt sem adtak Ljobomir Vranjeséknek.

Sokkal jobban kezdett a vendég együttes, ami meg is fogta a Veszprémet. A hazai csapatnak annak ellenére, hogy négy gólt kellett volna ledolgoznia, gyakorlatilag végig az eredmény után kellett szaladnia. Szünetben 17-14-re vezetett a Szeged és az sem tűnt lehetetlennek, hogy kettős győzelemmel lesz bajnok.

Fordulás után összeszedte magát a Veszprém és a kezdést követően egészen 39 percbe telt ugyan, de ismét egyenlő volt az állás.

A hazai csapat szépen lassan átvette az irányítást, összeszedték a védekezést is, ráadásul Mikler Roland is jó teljesítménnyel segítette övéit. Csakhogy a vendégek nem engedték, hogy kettőnél több góllal elhúzzon a bakonyi csapat, különösen Bodó Richárd dobott megbízhatóan.

A végletekig kiélezett párharcban aztán háromgólos előnyt szerzett a Veszprém az utolsó percre, ám a Szegednél volt a labda. A vendégek okosan járatták a labdát, majd időkéréssel is megállították az órát 16 másodperccel a meccs vége előtt, de a labda végülü csak átkerült a pirosmezesekhez. Három másodperc alatt azonban nem sikerült tiszta lövőhelyzethez jutniuk, így maradt a 29-26-os végeredmény, vagyis összesítésben 58-57-re nyerte a döntőt a MOL-Pick Szeged.

Végeredmény – bajnoki döntő, visszavágó

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 29-26 (14-17)
Összesítésben 58-57-tel bajnok a Szeged.

Kiemelt fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik