Sport

Kirabolták a Szocsi Téli Olimpiára készülő magyar sífutót

Három napja, pénteken, kora este törték fel Szabó Milán Gábor autóját. A Szocsi olimpiai keret tagja orvosi vizsgálatra érkezett haza Ausztriából Budapestre, az eset hidegzuhanyként érte. A 23 éves sportoló Margitszigetre ment futni, majd az autójához visszatérve tárva-nyitva találta, értékei pedig mind eltűntek.

„Elvitték a narancssárga Sony laptopomat, fehér Sony fej -és fülhallgatómat, Honda navigációt, Kindle e-book olvasót, a síelős fekete-sárga Fischer hátizsákom, de még a csomagtartóban, ruháim között lévő 100 ezer forintos Polar pulzusmérő órámat is.” – olvasható a sífutó facebook oldalán.


Szabó Milán a 2013-as északi sívilágbajnokságon
Forrás:  facebook.com

Szabónak a keletkezett anyagi kárnál is nagyobb problémát okoz a laptopján őrzött anyagok eltűnése.

„A szakdolgozatom mellett az edzésnaplóm, az  edzésterveim, a támogatásokhoz szükséges fényképek, dokumentumok is eltűntek. Gyakorlatilag minden, ami az olimpiára való felkészülésben igen fontos szerepet tölt be, és olyan dolgok, amiket az edzéseim során nap mint nap használok.” – írja.

Mindemellett szomorúnak tartja azt is, hogy ilyen hazánkban előfordulhat, és – bár nem szívesen teszi – kénytelen segítséget kérni, hogy nélkülözhetetlen eszközeit pótolni tudja.

„Aki teheti, kérem ossza meg ezt a bejegyzést, hogy legalább a tolvaj dolgát nehezítsük meg a termékek eladásában, mert meglehetősen egyedi, könnyen felismerhető dolgokról van szó!”

Anyagi segítséget szponzoráció és kedvezményes vásárlási lehetőség formájában nyújthat, akinek módja van rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik