Belföld

Álorvosnak utalták át a beteg kisfiú műtétjére szánt 9 millió forintot

A Kisbaboton élő Bakonyi Hajnalka azt a 9 millió foritos kártérítési díjat akarta fia, Rikárdó műtétjére fordítani, amelyet attól a kórháztól nyert, amelyik nem vette észre a gyermek születési rendellenességeit a terhességi ultrahangon. A pénzt azonban nem a világhírű amerikai professzornak utalta, hanem egy annak hitt csalónak – írja a Blikk.

Az édesanya csak azt követően jött rá, hogy egy csalónak utalt, miután az internetes kapcsolatfelvétel és banki átutalás után hiába várta, hogy a kórház és az amerikai sztárorvos jelentkezzen a továbbiakkal, és végül telefonon egyeztetett az intézménnyel.

Rikárdó nyitott gerinccel, donga lábakkal, kétoldalú csípőficammal és széklet-vizelet inkontinenciával született, édesanyja terhessége alatt a kórház elmúlasztotta az AFP-vizsgálat elvégzését, ami kimutathatta volna a rendellenességet. Rikárdó és édesanyja csak egy amerikai professzorban bízhat, a tetemes költésgeket – mintegy 130 millió forintot – azonban nem tudják előteremteni. Az édesanya a lapnak azt mondta, hogy most egy állapotfelmérésre gyűjtenek, ami 2 millió firintba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik