Sport

Magyarok uralták az osztrák égboltot

Besenyei Péter (Besenyei Péter)
Besenyei Péter (Besenyei Péter)

Besenyei Péter, és a magyar légierő vadászbombázója is levegőbe emelkedett az idei osztrák légi parádén.

Európában nagyon ritkán látható annyiféle repülőgép, mint a háromszázezer érdeklődőt vonzó idei zeltwegi AirPoweren. Jelen voltak természetesen az osztrák, a német, a spanyol, a francia és a holland légierő vadászgépei, a Flying Bulls egyedi repülői, az olasz Fecce Tricolori műrepülő csapat és még sok-sok fantasztikus légi jármű.

Fotó: Erwin Polanc/Red Bull Content Pool

A kétnapos programból nem maradhattak ki a magyarok sem. A magyar légierő Gripen típusú vadászbombázója mellett Besenyei Péter műrepülő-világbajnok bemutatóját is a megcsodálhatta a nézősereg.

“Ez Európa egyik legnagyobb ilyen típusú rendezvénye. Rengeteg a látványosság, óriási a tömeg, és mindenki itt van, aki számít. Megtisztelő, hogy már sokadik alkalommal kapok ide meghívást” – mondta a Sport24-nek Besenyei Péter, aki megjegyezte: mindennek ellenére sokkal jobban kedveli a kisebb rendezvényeket.


Fotó: Erwin Polanc/Red Bull Content Pool

“Egy kis magyar vidéki air show sokkal barátságosabb és közvetlenebb ennél. Sokkal könnyebb egy kisebb közönség előtt repülni, ugyanis ott nem kell ekkora távokat megtennem, szűkebben tudok repülni, és közelebb tudok menni a közönséghez” – tette hozzá a magyar műrepülő versenyző, aki ennek ellenére nagyon élvezte az AirPower programját.


Fotó: Erwin Polanc/Red Bull Content Pool

A levegő urai mellett a “légkör ura”, a sztratoszféra határáról tavaly ejtőernyős ugrást végrehajtó Felix Baumgartner és a Red Bull Stratos kapszula látogatása aratta a legnagyobb sikert. A rajongók hosszú órákon át ostromolták nemzeti hősüket egy fényképért, illetve autogramért, aki derekasan állta a “megpróbáltatásokat”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik