Sport

Taroltak a súlyemelő Takács nővérek Luganóban

Korosztályos világrekordjainál jobb eredménnyel érdemelt ki három aranyérmet Takács Mária a luganói Európai Játékok súlyemelőversenyében.

A REAC Sportiskola egykor vb- és Eb-medálokat halmozó sportembere, aki amúgy jelenleg a hazai szövetség főtitkára, a svájci viadalon a plusz 75 kilósok vetélkedésében végzett az élen.

Mind a két fogásnemben (szakításban 75, lökésben 95 kg), és így 170 kilogrammal az összetettben is, miáltal négy kilóval felülmúlta eddigi legjobbját, amelyet a 45 és 49 esztendő közöttiek korcsoportjában ért el augusztusban.

A 45 éves Takács Mária a három aranyérem, és az újabb – hivatalosan nem világcsúcsnak számító – eredmény birtokában jó előjelek mellett készülhet az év számára legfőbb versenyére, a mesterek októberi világbajnokságára.

Luganóban rajthoz állt az ifjabbik Takács nővér, Erika is, aki annak idején – 1995-ben – összetettben a magyar súlyemelősport mindmáig egyetlen vb-aranyát szerezte. A Kecskeméti TE 42 esztendős emelője korcsoportjában, a legnehezebbek kategóriájában szintén három első helyet érdemelt ki, összeredménye 145 kg volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik