Foci

Buffon álomgyilkosságról, Chiellini szándékos csalásról beszélt a BL-meccs után

Ahogy arról mi is beszámoltunk tegnap késő este, a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid drámai mérkőzésen jutott tovább a Santiago Bernabeuban parádézó Juventus ellen. Az első meccset ugyanis hiába nyerte 3-0-ra Torinóban Zinedine Zidane csapata, a visszavágón a 97. percben még úgy állt, hosszabbításra menti a párharcot az olasz bajnok.

Csak akkor jött Medhi Benatia, aki letarolta Lucas Vazquezt a tizenhatoson belül, amiért Michael Oliver játékvezető büntetőt ítélt. Mondanunk sem kell, elszabadult a pokol.

Az utolsó percben úszta meg a világraszóló égést a Real Madrid
Hazai pályán kapott egy hármast a BL-címvédő a Juventustól, de a 93. percben büntetőhöz jutottak a spanyolok.

Az olaszok letámadták a bírót, és még egy piros lap is előkerült, a legendás kapus, Gianluigi Buffon mehetett a tizenegyes előtt az öltözőbe.

A meccs után természetesen megkérdezték őt is, mit élt át akkor, amikor befújták a büntetőt.

Egy igazán jó játékvezető nem pusztít el így egy olyan csapatot, amely 90 percig a lelkét kiteszi a pályára. Egy ember nem hozhat ilyen könnyen ilyen súlyos ítéletet, hacsak nem egy szemetes van a szíve helyén. Ha képtelen vagy megfelelő döntést hozni kiélezett helyzetben, jobban jársz, ha csak a lelátón ülsz a családoddal, és chipszet zabálsz. Ebben az emberben egyszerűen nincs meg a kurázsi

mondta Buffon, aki hozzátette, tiszteli a Real Madridot, de azért egy hosszabbítást minimum megérdemeltek volna.

Csapattársa, Giorgo Chiellini még annyira sem fogta vissza magát, mint ő. Az olasz válogatott hátvéd összeesküvést sejt a történtek mögött.

Nem kellene meglepődnünk, emlékszünk, a Bayern München tavaly hasonlóan járt. Ehhez nem kellett volna a videóbíró, csak egy kis bátorság, de a bíró nem merte nem befújni. Senki nem hitte, hogy meg tudjuk fordítani, de majdnem sikerült. Ez pedig óriási erőt adhat a következő szezonra

– jelentette ki a védő.

Összefoglaló:

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Real Madrid – Juventus 1-3 (0-2)
Gólszerző: Mandzukic 2., 37., Matuidi 61. ill. Ronaldo 96.
Kiállítva: Buffon 93.
Továbbjutott a Real Madrid 4-3-as összesítéssel

Bayern München – Sevilla 0-0
Kiállítva: Correa 92.
Továbbjutott a Bayern München 2-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik