Sport

Megőrültek Budapestért az amerikai pankrátorok

dolf-ziggler(960x640).jpg (dolf ziggler)
dolf-ziggler(960x640).jpg (dolf ziggler)

Fergeteges show-t adtak csütörtök este a WWE világsztárjai a Papp László Sportarénában.

Korábban már védelmünkbe vettük a pankrációt, hiszen rendkívül látványos sportágról van szó, és nem győzzük hangsúlyozni, hiába megjátszott a verekedés, nem lehet megkérdőjelezni a pankráció sportértékét.

A WWE először látogatott Magyarországra, ezért a jegyeket már az első napokban elkapkodták. Nagy érdeklődésre lehetett számítani, de azért az megdöbbentő volt, hogy másfél órával a kezdés előtt már több ezer ember gyűlt össze a Papp László Sportaréna előtti kerítésnél a beengedésre várva. Nekünk azt a közel száz méteres távolságot a lelátóig fél órába telt megtenni.

Ami a nézőket illeti, minden korosztály képviselte magát, egészen kis gyerekektől a nyugdíjasokig, akik aztán tényleg igazi retró WWE-es pólókban jelentek meg, ráadásul a környező országokból is érkeztek szurkolók, lépten nyomon külföldiekbe botlott az ember.

 Fotó: Twitter

A csütörtöki show persze nem kapcsolódott szorosan a WWE-univerzum történéseihez, és ilyenkor többnyire azok a pankrátorok nyernek, akikért a drukkerek rajonganak, hiszen így lehet igazán hangulatot teremteni.

És ezzel nem is volt baj Budapesten. Minden egyes bevonulásnál, nagy ütésnél, dobásnál őrjöngött a közönség, a főmeccsen, amit John Cena és Rusev vívott egymással pedig felrobbant az aréna.

A kétkedők kedvéért leírjuk, fantasztikus az érzés, amikor két percenként földhöz vágnak valakit és a több tízezer ember – mert természetesen telt ház volt – egyszerre kiált fel: úúúúúúúú.

A megszokott WWE gáláktól eltérően meglehetősen kevés alkalommal ragadtak mikrofont a pankrátorok, vélhetően a nyelvi akadályokra gondolva. A show első meccsén Bad News Barrett például lassan, tagoltan ecsetelte, mennyire örül annak, hogy az előzetesen kiírt ellenfele lesérült, ezért gyorsan el is hagyhatja ezt a picike, egyszerű országot. Persze jól felhergelte a közönséget, majd kapott egy kiadós verést Jimmy Usótól.

Hasonlóan tette ezt The Miz is, aki szótagolva, már megalázóan adta elő a mondandóját, hogy azt a magyarok is megértsék. A jutalma egy hasonlóan kemény zakó volt.

Ringbe lépett a világ legnagyobb sportolója, Big Show is – 213 centihez kétszáz kiló társul – az ír Sheamus oldalán, de az est fénypontja a már említett Cena-Rusev mérkőzés volt. Rusev az orosz zászlóval és az orosz himnuszra vonul be mindig a ringbe, emiatt az aréna közönsége egy emberként fújolt, John Cena, a nagy kedvenc pedig bár úgy tűnt, vereséget szenved, végül lenyomta az amúgy bolgár származású ellenfelét.

A pankrátorok egyébként jól érezték magukat Budapesten, hiszen elárasztották a közösségi médiát a magyar fővárossal kapcsolatos bejegyzésekkel.

Zack Ryder itt a Westend tetőkertjén lévő szabadtéri trampolin-parkját örökítette meg. Egyébként ez a világ legnagyobb ilyen létesítménye.

 

Xavier Woods a Vajdahunyad várában pózolt gróf Károlyi Sándor szobrával.

Having a rousing discussion with a large man on a stone couch #WweBudapest

A photo posted by xavierwoodsphd (@xavierwoodsphd) onApr 16, 2015 at 8:11am PDT

 

Rusev menedszere, Lana a Hősök teréről egyik hazájára, Litvániára asszociált. Ahogy írja: “az épületek, a trolik, a villamosok és a kátyúk az utakon. El sem tudom mondani, mennyire szeretem Kelet-Európát.”

Lana, polgári nevén Catherine Joy Perry egyébként Amerikában született, de kiskorában Litvániába, egészen pontosan a Szovjetunióba költöztek, mert az édesapja ott dolgozott keresztény misszionáriusként. 17 évesen tért vissza az Államokba.

 

Cesarónak is nagyon bejött a magyar főváros, ő azért edzett is egyet a csütörtök esti gála előtt.

 

Emma, Fernando és Xavier Woods a Hősök terén álltak össze egy fotóra.

 
Cameron a ring kötelén állva nézte meg, nem kenődött-e el a sminkje. A kép alá a következő kommentet fűzte: “Lássuk előszor magamat a tükörben. Remélem élveztétek a lányok bunyóját Budapesten, Magyarországon!”

 Fotó: Twitter

Végül egy hosszabb bekezdést szentelünk Dolf Zigglernek, polgári nevén Nicholas Theodore Némethnek, aki minden adandó alkalommal büszkén hirdeti magyar származását. Pár éve, amikor a WWE Salzburgba látogatott, a közösségi oldalán leírta, hogy jó érzés ilyen közel lenni az óhazájához.

A gála előtt több Twitter-bejegyzése is a magyaroknak szólt, és persze nem hagyta ki a szelfizést sem.

“Az első WWE-show az óhazámban, Magyarországon!” – írta még csütörtök reggel, majd kiderült, napközben sétált egyet a Nyugati tér környékén és evett egy gulyáslevest is.

 Fotó: Twitter

A budapesti WWE-gála szpíkere úgy köszönt el a magyaroktól, hogy remélhetőleg hamarosan újra találkozunk, és ha nem is jövőre, de következő évek valamelyikében ismét Magyarországra látogatnak a pankráció legjobbjai.

Ebben reménykedünk mi is, az pedig már csak hab volt a tortán, hogy Damien Mizdow megtanult egy magyar szót is, és ezt gyakran mondogatta a ringben, hogy csendre intse ellenfelét: kuss.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik