Kultúra

Fatoronyra mászva mondja azt Orbán Viktor, hogy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné

Lényegében nem szól másról a Fidesz-KDNP kormányoldal kampánya, mint a migránsozásról. Ennek mai fejezetét Orbán Viktor miniszterelnök videója írja, amelyet a kormányfő Facebook-oldalára tettek ki.

Orbán elment Tompára, a magyar-szerb határra, és szemügyre vette a határkerítést, beszélt ott szolgálatot teljesítő emberekkel.

A videóban persze egyetlen egy migráns, átkelni próbáló menekült sincs.

De nem is ez a legérdekesebb része a videónak, hanem az, amikor Orbán Viktor – miközben méltatja saját kormányának teljesítményét, a határkerítést, egy fatoronyba mászik fel, olyasmibe, ami csak egy kicsit más, mint egy vadászles. Ennél csúszásgátlóval van bevonva a kerítés, és van egy átlátszó plexi az őrtoronyban, hogy ne verjen be az eső. Miközben épp felmászik Orbán, az alatt ő maga mondja:

Saját szemeimmel láthattam, hogy ez egy komoly építmény, a világ bármely országa megirigyelhetné. Képes arra, hogy fizikai erőszak nélkül is megvédje Magyarországot.

Nyilván az egész határkerítés-rendszerre értette, de akkor is pikáns, hogy egy kicsivel több mint vadászlesre mászva hangzik el ez.

A videót is mutatjuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik