Üzleti tippek

Könnyen elérhetők, de drágák a személyi hitelek

A korábbinál jóval egyszerűbben és rövidebb idő alatt juthat kölcsönhöz az, akinek szabadon felhasználható személyi hitelre van szüksége – írja a Világgazdaság. Gondot jelent ugyanakkor, hogy a bankok drágán, esetenként 40 százalékot meghaladó teljes hiteldíjmutató mellett kínálják ilyen típusú termékeiket.


Az utóbbi években láthatóan enyhültek a hitelintézeteknél a személyi kölcsön igénylésének feltételei. A korábban mindenhol megkövetelt kezes ma már rendszerint csak különleges esetekben követelmény, és jóval rövidebb a hitelkérelem benyújtása és a folyósítás között eltelt idő is.
A bankok általában három- vagy ötmillió forintban húzzák meg a felső határt személyi hiteleiknél, maximum ötéves futamidő mellett.

Az igénylővel szemben általánosan elvárt követelmények közé tartozik a devizabelföldi státus, a legalább néhány hónapos, folyamatos munkaviszony, a minimálbérnél valamivel magasabb havi jövedelem és az adós rendezett életvitelének bizonyítását igazolni hivatott kellékek – közüzemi számlák, munkahelyi és saját telefon, legalább néhány hónapos bankszámla – bemutatása. Többmilliós hitel felvételét persze most sem lehet elintézni minimálbér közeli jövedelemmel és néhány számla bemutatásával: ilyen öszegeknél adóstárs vagy kezes bevonása is szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik