Foci

Megtörik-e Messi pocsék sorozata a Chelsea ellen?

Két meccsel folytatódik kedd este a Bajnokok Ligája, a Bayern München-Besiktas párharc kevesebb izgalmat ígér, a Chelsea-Barcelona rangadó ellenben igazi finom falatnak számít. A két csapatnak komoly múltja van a BL-ben, ez a csata igazi klasszikussá vált az évek során.

Az 1999-2000-es idényben a negyeddöntőben futottak egymásba, akkor a Chelsea 3-1-re nyert otthon, de a Barca otthon hosszabbítás után 5-1-gyel ment tovább.

A 2004-2005-ös kiírásban a nyolcaddöntőben kerültek össze, akkor a Chelsea játszhatta a visszavágót, és 4-2-es győzelmével ki is ejtette a katalánokat. Ez volt az a meccs, amelyik a nagy többségnek Ronaldinho spiccel lőtt góljáról maradt meg.

2006 tavaszán megint a nyolcaddöntőben találkoztak, és a Barca akkor 2-1-re nyerni tudott a Stamford Bridge-en, ami előtte és utána sem sikerült a csapatnak, amely akkor 3-2-vel ment tovább.

A következő szezonban a csoportkörben a Chelsea Drogba góljával nyert, majd az elefántcsontparti klasszis révén mentett pontot idegenben (2-2).

Talán a legdrámaibb meccset 2009-ben játszották, amikor a visszavágón a Chelsea Essien bombájával vezetett otthon, és a Barcelona tiki-takája teljesen besült, de a hosszabbításban Iniesta látványos góljával döntőbe lőtte a Barcát, és ezt még Pep Guardiola is őrjöngve fogadta. És ez volt az a meccs, ahol a Chelsea-drukkerek teljesen kiakadtak, mert a norvég Tom Övrebö több esetben is egyértelműen a kárukra tévedett.

2012-ben aztán visszavágott a Chelsea, pedig a Nou Campban már 2-0-ra is vezetett a Barca, de nem tudta megtartani az előnyét, Messi büntetőt rontott, a legvégén pedig Fernando Torres mindent eldöntött.

Azóta tétmeccsen nem mérték össze az erejüket, de most jöhet egy újabb felvonás. Ami elsőre meglepőnek hangzik, Messi eddig nyolc meccsen 655 percet töltött a pályán a Chelsea ellen, de egyetlen gólt sem tudott összehozni.

Pedig a BL-ben ennél többet csak a Milan ellen játszhatott (720 perc), és őket nem is kímélte, nyolcszor is betalált.

A nemzetközi porondon 100 gólnál járó Messi a 37 ellenfél közül mindössze hét ellen nem tudott még gólt szerezni, a Chelsea mellett az Inter, az Atlético, a Rubin Kazany, az Udinese, a Benfica és a Liverpool tudta megfékezni a zseniális argentint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik