Üzleti tippek

Kétmilliárd munkahelyteremtő beruházásokra

A munkahelyteremtő beruházások támogatására pályázatot hirdetett a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. Az erre szánt kétmilliárd forintos keretösszeg európai uniós támogatást nem tartalmaz.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) a Munkaerő-piaci Alap központi keretéből pályázatot írt ki a munkahelyteremtő beruházások megsegítésre. A vissza nem térítendő támogatás keretében az építési jellegű ingatlanok, új gépek, berendezések, technológiák beszerzése, valamint ingatlanok vásárlása során felmerült költségek számolhatóak el – nyilatkozta pénteki sajtótájékoztatóján Burány Sándor, a tárca minisztere.

A teljes pályázati dokumentáció a minisztérium honlapján olvasható.

Beruházásonként 160 millió forint is igényelhető

A szakminiszter elmondta, hogy erre a programra kétmilliárd forintos keretösszeget különített el a tárca, ami uniós hozzájárulást nem tartalmaz. Új munkahelyek teremtése esetében nem munkanélküli személy alkalmazásakor 0,8 millió, nyilvántartott munkanélküli felvételénél egymillió, míg a hátrányos helyzetű térségben ugyanerre a célra már 1,2 millió forint igényelhető.

Beruházásoknál alapesetben 80, gazdasági, foglalkoztatási szerkezetváltásban érintett területen pedig 160 millió forint a maximális támogatások értéke. Mindkét összeg 300 fő feletti munkahelyek létrehozásánál további 100-100 millióval bővül.

Az igényléseket március 10-ig lehet beadni

A pályázaton a benyújtás időpontjában a még el nem kezdett beruházásaikkal Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt. A munkákat az illetékes megyei vagy fővárosi munkaügyi központokhoz kell benyújtani február 10. és március 10. között.
A támogatásokról a beadástól számított 30 napon belül a munkaügyi miniszter dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik