Belföld

A VIP vendégek kiszorították a gyerekeket a luxuscenter „tanmedencéjéből”

oxygen wellness (oxygen wellness)
oxygen wellness (oxygen wellness)
Az Oxygen Wellness 2010-es átadó ünnepségén még a kisiskolások számára ígért úszásoktatási lehetőséget az I. kerületi önkormányzat vezetője, Nagy Gábor Tamás. A politikus ma már másként emlékszik. Az I. kerületi önkormányzat tulajdonában lévő sportközpontban a budavári diákok sportolására szolgáló tanmedencének kellene üzemelnie, de csak a politikai és gazdasági elit lubickol a luxus centerben. A 270 méterre található iskolából duplaórán kell másik uszodába buszoztatni a tanulókat, mert gyerekzsivaj nem tetszett a vendégkörnek.

A hvg.hu újságírója megpróbált kerületi szülőkén gyerekkel bejutni az intézménybe, de a személyzet nem is hallott ilyen típusú kedvezményekről. Az elit kedvelt sportolási és találkozóhelyének számító Oxygen Wellness dolgozói azt állították: régen talán volt „ilyesmiről” szó, ezért véletlenül maradhatott fenn a tájékoztatás a honlapon, hogy tanuszodát működtetnek. Ez azonban „tévedés”.

A kerületi gyerekeknek ígért lehetőség nemcsak szóbeli ígéretek formájában jelent meg: az önkormányzat tulajdonában lévő, Czakó utca 2-4. szám alatti sportközpont hasznosítására kiírt eredeti pályázat is tartalmazza. A kiíró elvárásait összegző részben világosan szerepel, hogy azt a pályázót fogják előnyben részesíteni, „akinek a pályázata a tanuszoda megvalósítását tartalmazza”. Az ajánlattételi felhívás céljaként is azt rögzítették, hogy „a többfunkciós sportkomplexumnak úgy kell megvalósulnia, hogy az egészségmegőrzés szempontjából fontos lakossági sport, valamint a diáksport színvonalas ellátása is biztosított legyen”.

Ehhez képest az Oxyigen Wellness számos politikus és közéleti figura, köztük Schmitt Pál, Rogán Antal és Habony Árpád kedvenc helye lett. A gyerekes szülők is csak 10 ezer forintért vásárolhatnak úgynevezett kombinált napijegyet, vagy 35 ezer forintért egy hónapra szóló bérletet.

A budavári polgármester a lap kérdésére visszautasította, hogy ő több esetben azt állította volna, hogy a fitnessközpont a kerületi „diákok és a tömegsport ügyét” szolgálja majd, holott Nagy Gábor Tamás ígéretei önkormányzati beszámolókban megörökített, nyilvános eseményeken hangzottak el.

Az Oxygen Wellness központ úszómedencéjét a kerületi iskolások több mint két évig használhatták tanóra keretein belüli úszásra. Az iskolák és az úszóoktatók kérésére a diákok oktatása egyszerűbb és könnyebben szervezhető helyszínre tevődött át. Ez mind a gyerekeknek, mind az iskoláknak és az oktatóknak is jobban megfelelt

– magyarázta a polgármester, vagyis a diákoknak és a tanároknak jobb és egyszerűbb, ha átbuszoznak egy másik kerületbe, amivel egy duplaóra megy el.

A cikk megjelenése után Juhász Péter, az Együtt elnöke közölte, hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik