Közélet

Újabb diákverési botrány Hetesen

Mint korábban megírtuk, elkergetnék a Somogy megyei Hetesről azt a pedagógust, aki jelezte, hogy egyik kollégája veri a gyerekeket az iskolában. A gyerekeket bántalmazó tanár 1 év 5 hónap felfüggesztettet kapott.

A Népszava azt írja, az eset kapcsán kiderült, hogy az iskola igazgatójának is volt gyerekbántalmazási ügye, emiatt az ügyészség megrovásban részesítette, aki ráadásul megpróbálta eltusolni a kollégája ügyét annak ellenére, hogy több pedagógus jelentette neki az eseteket.

A lap úgy tudja, az igazgatónak újra eljárt a keze: helyettesítőként tartott órát a hatodik osztályban, amikor pedig egy gyerek nem fogadott szót, egy könyvvel fejbe vágta, majd a szekrénynek lökte.

A diákot szülei át akarták íratni egy másik intézménybe, végül azonban megbeszélték az incidenst az igazgatóval, majd a feljelentéstől is elálltak. A lap információi szerint az igazgató tagadta az esetet, a tanuló diáktársai viszont megerősítették a bántalmazást.

A Klebersberg Központ választás elé állított az iskola igazgatóját: vagy kezdeményezi a saját felmondását, vagy feljelentést tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik