Sport

Koeman célja: Második hely az Eb-selejtezőben

A holland szakember tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra és Gerával is kibékülne.

Erwin Koeman a hétfőn délután Telkiben megtartott sajtótájékoztatón elárulta, azért választott nehéz ellenfeleket a felkészülési időszakra, mert a célja a második hely a soron következő Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A magyar válogatott szövetségi kapitánya azt is hozzátette, hogy a vasárnap csapata bajnokiján megsérülő Dzsudzsák Balázs biztosan nem játszhat szerdán az oroszok ellen.

“Akaraterőben és mentális felkészültségben mindenképpen fejlődniük kell a játékosoknak, mert a technikai tudás megvan ahhoz, hogy sikeresen vívjuk meg az Eb-selejtezőket. Építkezni szeretnék a vb-selejtezőkben szerzett tapasztalatokból. Céltudatosan kell futballoznunk, és tanulnunk kell a tavaly elkövetett hibáinkból. Az alap megvan, ezért azt mondom: ez nem újrakezdés, hanem a már korábban megkezdett munka folytatása.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Erwin Koeman.

Koeman újságírói kérdésre úgy válaszolt, nyitott arra, hogy a tavalyi utolsó világbajnoki selejtezőn a válogatottságról lemondott Gera Zoltánnal beszéljen a játékos esetleges visszatéréséről, azonban szerinte a Fulham labdarúgójának kellene megtenni az első lépést.

A magyar válogatott Hollandiával, Svédországgal, Finnországgal, Moldovával és San Marinóval mérkőzik meg a továbbjutásért az Eb-selejtezőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik