Sport

Egy éve hunyt el Ocskay Gábor

Pontosan egy éve érkezett a szomorú hír: szívinfarktusban elhunyt ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó.

Ocskay Gábor az előkészítőt csoporttól kezdve, 1983-tól már az Alba Volán SC játékosa volt. Kevesebb, mint 10 évre rá a junior Eb-n tündökölt, rögtön gólirály lett, majd egy esztendőre rá már felnőtt válogatott tagja volt, haláláig egyetlen világbajnokságot sem hagyott ki.

2004 szeptemberében szívizom-betegséget diagnosztizáltak nála, azonban nem hagyott fel imádott sportjával, így ott lehetett a magyar jégkorong egyik legnagyobb sikerénél, amikor a válogatott 2008-ban kiharcolta az A-csoportos részvételt. „Kiscsicsó” kilencszer is magyar bajnok lett a Volánnal, emellett háromszor lett az Év Jégkorongozója hazánkban. 2009 március 25-én érkezett a hír, hogy a remek játékos szívinfarktusban életét vesztette.

Családja és egykori csapattársai szerdán gyászmisén emlékeztek meg a korábbi kiváló jégkorongozóról, majd elzarándokoltak a temetőbe a sírjához.

A Sapa Fehérvár AV 19 együttese egy évvel a tragédia után, csütörtökön az ifj. Ocskay Gábor stadionban megszerezheti a székesfehérvári jégkorong 11. összességében nyolcadik bajnoki aranyérmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik