Belföld

A Novartis munkatársai világszerte közösségi napot tartottak

A Novartis Hungária több mint 100 munkatársa Budapest 5 helyszínén segített közösségi munkájával

2005. április 26-án a Novartis dolgozók ezrei a világon mindenhol közösségi napot tartottak, amelynek keretében önkéntesként társadalmi munkában segítették a helyi közösségeket.
A Novartis 1997-ben tartott először közösségi napot, amely azóta minden év áprilisában a vállalat közösségek iránti elkötelezettségét bizonyítja.

A Novartis Hungária munkatársai a Heim Pál Gyermekkórházban a kertben virágpalántákat ültettek és egy játék favonatot állítottak fel a gyermekek számára, a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában sorversenyeket és játékokat szerveztek a hátrányos helyzetű tanulóknak, a Vakok és Gyengénlátók Intézetéből a Vidámparkba vitték el a gyerekeket, a Fővárosi Állat- és Növénykertben pedig tavaszi takarítási munkákat végeztek. Az itt felsoroltakon kívül 2005. május 5-én a Novartis 20 fős csapata a Noé Állatmenhelyen segédkezik majd a kert és területrendezésben és a kutyákkal kapcsolatos napi teendők elvégzésében a menhely alkalmazottainak.

“A Novartis közösségi nap alkalmával minden évben ugyanazokat az intézményeket keressük föl. A hosszú évek során végzett segítő munka, a találkozások, beszélgetések nyomán mára már barátként várnak bennünket mindenhol. A közösségi nap egy olyan esemény az év során, amelyet mindannyian nagyon várunk: a munkatársaim ugyanúgy, mint akár a Heim Pál Gyermekkórház kis betegei és vezetői, vagy a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskola diákjai és tanárai. Örülünk, hogy évről-évre segíthetjük őket, szépíthetjük a környezetüket, és ezzel vidámabbá tehetjük a hétköznapjaikat.” – mondta Brázay André, a Novartis Hungária ügyvezető igazgatója.

A Novartis társadalmi tevékenysége a közösségi nap mellett másra is kiterjed. A Novartis elkötelezett az emberi jogok védelme, a jó munkakörülmények biztosítása és a környezetvédelem mellett. 2004-ben a Novartis világméretű programja keretében több mint 4,25 millió beteg számára biztosította ingyen vagy non-profit alapon a szükséges gyógyszereket több mint 570 millió amerikai dollár értékben. Ezek a programok magukban foglalják a WHO-val (World Health Organisation) közös kezdeményezéseket is, így pl. a leprában és a TBC-ben szenvedő betegek számára adott ingyenes gyógyszer-adományokat, vagy a malaria kezeléséhez nyújtott költségtámogatást is. A szingapúri Novartis Trópikus Betegségek Kutatóintézete kutatásainak fő területe a két elhanyagolt betegség, a trópusi náthaláz és a TBC.

# # #

Ajánlott videó

Olvasói sztorik