Sport

Fáradt és boldog Szávay legyőzője

A három hónapos kihagyás után visszatért egykori világelső három szettben győzte le Szávay Ágnest a stuttgarti tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Szafina mindössze a hatodik meccsét játszotta a szezonban. Az Australian Opent kénytelen volt feladni hátsérülésesére hivatkozva, ami miatt három hónapot hagyott ki.

A korábbi világelső a salakpályás stuttgarti torna nyolcaddöntőjében tért vissza, és három szettben legyőzte Szávay Ágnest, akinek az utolsó, harmadik szettben egyetlen gémet sem engedélyezett.

“Nem tudom, melyik érzés erősebb bennem, a fáradság vagy a boldogság” – kezdte értékelését Szávay egykori párospartenere, aki a hét elején még arról beszélt, attól tart, hogy hátsérülése később is hátráltathatja majd a pályafutását. Sérülésének azonban nyoma sem volt csütörtökön.

“Nagyszerű érzés győztesen kikerülni egy ilyen csatából. Még nem vagyok tökéletes állapotban, ugyanakkor kezdésnek ez egyáltalán nem volt rossz” – magyarázta az orosz játékos, aki 13. WTA-tornagyőzelmére hajt a stuttgarti salakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik