Belföld

A Gartner vezető helyre sorolta a BMC Software munkaütemezési megoldását

Budapest, 2003. március 26. – A BMC Software Inc., [NYSE: BMC], a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások piacvezető szállítója a napokban kettős elismerésről tett bejelentést. Az egyik szerint a Gartner Inc. a közelmúltban kiadott Magic Quadrant című jelentésében a platformokon átnyúló munkaütemezés terén vezető helyre sorolta a BMC Software-t, valamint a Microsoft Windows számára kifejlesztett CONTROL-M megkapta a Windows 2000 Datacenter Server nevű bizonyítványt.

A Gartner jelentése annak alapján értékeli a kereskedőket, hogy milyen újszerű technológiai elképzeléseik vannak, illetve, hogy ezeket miként tudják megvalósítani. A BMC Software immár második éve egyedül szerepel az élmezőnyben integrált üzletmenet ütemezési megoldásának, a CONTROL-M-nek köszönhetően.

A Gartner a piacon elfoglalt helyzetet különféle szempontok alapján határozza meg, ilyen többek között a támogatott platformok nagysága és az üzleti alkalmazásokkal való összekapcsolhatóság.

Bár a munkaütemezésből származó bevételek 2002 folyamán csökkentek, az árak erőteljes leszállításával a BMC Software-nek sikerült megőrizni piacvezető szerepét és nyereségességét. Ugyanennek köszönhetően a BMC Software sikeresen vette fel a versenyt a piacon jelen lévő egyéb, kisebb versenytársakkal.

A CONTROL-M továbbá az első olyan ütemezési megoldás, amely megkapta a Windows 2000 Datacenter Server bizonyítványt. A CONTROL-M értéknövelő hatása abban rejlik, hogy a különféle alkalmazások felügyeletére és ezek egyetlen üzleti folyamatba történő integrálására helyezi a hangsúlyt, ezáltal biztosítja a szolgáltatási szintek fenntartását. A hitelesítési eljárást a VeriTest végezte, a Microsoft által kidolgozott tesztelési módszerek alkalmazásával. A VeriTest, amely az egyedüli laboratórium, amely a Microsoft Windows 2000 Serveren futó alkalmazások hivatalos hitelesítését végzi, megerősítette, hogy a CONTROL-M megfelel a Datacenter követelményeknek a termékek összekapcsolása szempontjából, és így csökkenti a megvalósítás kockázatait, ezen kívül lehetővé teszi a vállalati rendszerek egyszerűbb működtetését és felügyeletét. A CONTROL-M-et alkalmazó ügyfelek a Windows 2000 Datacenter Server technológiának köszönhetően alacsonyabb rendszer-felügyeleti költségeket érhetnek el, valamint jobb elérhetőséget kötegelt üzemmód mellett.

„Azáltal, hogy a BMC megkapta a Windows bizonyítványt, bebizonyítottuk ügyfeleinknek, hogy a Microsoft Windows számára kifejlesztett CONTROL-M nemcsak működik a Windows Datacenter platformon, hanem gyors telepítést és alacsony költséget is biztosít.” – mondta Ávéd Zoltán, a BMC Software Magyarország ügyvezető igazgatója.

(A teljes VeriTest jelentés letölthető a www.veritest.com/go.asp?bmc1 címen.)

CONTROL-M-ről

A BMC Software CONTROL-M ütemezési megoldásának középpontjában az üzleti alkalmazások és platformok állnak. A különböző rendszerekben futó kötegelt feldolgozásokat egységesített, áttekinthető üzleti folyamatban egyesíti, valamint maximális rugalmasságot biztosít. Ezen kívül megvalósítja a teljes üzleti folyamat centrális vezérlését, ily módon lehetővé teszi a problémák hatékony észlelését és megoldását. A CONTROL-M újszerű architektúrája azáltal segít a szervezeteknek az üzleti célok elérésében, hogy a megbízhatóság, az elérhetőség és a bővíthetőség igényeire kínál válaszokat. Az üzleti siker érdekében a megoldás kifejlesztésében az üzleti követelmények voltak a meghatározóak, nem pedig a technológia korlátai.

###

A BMC Software (http://www.bmc.com/hungary vagy http://www.bmc.com) :

A BMC Software Rt. [NYSE: BMC] a vállalati szintű rendszer-felügyeleti megoldások egyik piacvezető szállítója. A cég arra összpontosít, hogy ügyfelei számára biztosítsa az üzleti elérhetőséget (Assuring Business Availability®)) azáltal, hogy segít szolgáltatásaik proaktív tökéletesítésében, költségeik csökkentésében és az üzleti érték növelésében. A BMC Software széleskörű megoldásai a vállalati rendszerektől az alkalmazásokig és adatbázisokig terjednek. A BMC Software 1980-ban alakult, irodái mára világszerte megtalálhatók, az S&P 500 tagja, és a 2002-es üzleti évben bevétele meghaladta a 1.3 milliárd dollárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik