Foci

Kapusgóllal szerezte első pontját a Benevento – videó

Hihetetlen dráma közepette, de a Serie A 15. fordulójában végre összejött a pontszerzés a Beneventónak. Az olasz kiscsapat sorra döntögette a történelmi negatív rekordokat, miután 14 élvonalbeli mérkőzést követően sem volt még pontja. Ezek után vasárnap az AC Milant látta vendégül a sereghajtó, amelynek kispadján a frissen kinevezett Gennaro Gattusóval a kispadon!

A történelem legrosszabb európai csapata lett az olasz újonc
A futballtörténelem nem látott még ilyen pocsékul kezdő csapatot a kontinensen.

A 38. percben született az első gól, Giacomo Bonaventura közvetlen közelről, fejjel volt eredményes, ezzel vezettek a vendégek. Csakhogy a Beneventónak esze ágában sem volt újra kikapnia, szünet után percekkel egyenlítettek – Gianluigi Donnarumma bravúrja ellenére egy kipattanóból.

Az 57. percben viszont ismét Bonaventura került rivaldafénybe, beadása után Nikola Kalinic teljesen üresen maradt az ötösön belül, így könnyedén a kapuba fejelt. Ez meg is pecsételhette volna a hazai csapat sorsát, azonban Alessio Romagnoli összeszedte második sárga lapját a 75. percben.

Megérezte a lehetőséget a Benevento és a kapujához szögezte a milánói csapatot, ám a végeredmény csak a 95. percben alakult ki, amikor minden mindegy alapon Alberto Brignoli kapus is felment egy beadáshoz fejelni – és éppen a hálóőr csúsztatta meg a labdát csatárokat megszégyenítő pontossággal az AC Milan kapujának a bal alsó sarkába!

Végeredmény – Serie A, 15. forduló

Benevento – AC Milan 2-2 (0-1)
Gólszerző: Bonaventura 38., Kalinic 57. ill. Puscas 51., Brignoli 95.
Kiállítva: Romagnoli (Milan) 75.

(Fotó:/ AFP / Carlo Hermann)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik