Belföld

A Scala bővülni kíván az Ázsia–Csendes-óceáni régióban

Növekedési céljainak eléréséhez a Scala megszerezte a közvetett értékesítési jogokat ausztrál partnerétől.

Amszterdam, 2003. május: – Annak érdekében, hogy megalapozza növekedését az Ázsia-Csendes-óceáni régión belüli is, a kollaboratív ERP-alkalmazásokat szállító Scala Business Solutions a továbbiakban maga felügyeli értékesítési csatornáját és irányítja szoftverének értékesítését, támogatását a Dél-Csendes-óceáni piacon.

A cég bejelentette, hogy megegyezett a Scala Australia Pty Limiteddel – ausztráliai partnerével –, hogy közvetlen irányítása alá vonja az Ausztráliában, Új-Zélandon, Pápua Új-Guineában és a Dél–Csendes-óceáni területen működő értékesítési hálózatát. A tranzakció várhatóan június elsejére zárul le. A megállapodás értelmében a Scala mintegy 750 000 amerikai dolláros jóváírást fizet a Scala Australiának a sikeres lezárás esetén, valamint a teljesítménytől függően további maximum 150 000 dolláros prémiumot 2003-ra. A tranzakció pozitív hatással lesz az éves részvényenkénti nyereségre.

„Az Ázsia-Csendes-óceáni régió továbbra is lényeges növekedési potenciált jelent a Scala számára” – jelentette ki Mike Burdett vezérigazgató. „Amint azt februárban, 2002-es eredményeinkkel együtt bejelentettük, keressük a lehetőségeket, amelyekkel javíthatjuk földrajzi lefedettségünket. Az ilyen tranzakciókkal az a célunk, hogy növeljük aktivitásunkat az Ázsia-Csendes-óceáni régióban, vagyis bevételt és nyereséget teremtsünk.”

A lépés eredményeképpen a cég serkentheti a licenceladást azáltal, hogy közvetlen támogatást nyújt a Dél–Csendes-óceáni terület viszonteladói számára a Scala szingapúri Ázsia–Csendes-óceáni regionális központjából. Az ügyfélszolgálat szolgáltatásának színvonalára is előnyös hatással lesz a malajziai Kuala Lumpuri regionális hot-line központ által nyújtott közvetlen támogatás. „Az új lépések jelentősen hozzájárulnak majd az ismétlődő jellegű karbantartási bevételek növeléséhez” – mondta Burdett.

A cég most véglegesíti viszonteladói szerződését a Scala Australiával, amely továbbra is értékesíti, implementálja és támogatja a Scala szoftvereit az ausztrál piacon. A Scala Australia 1992 óta Scala-partner. „A Scala Australia elkötelezetten kívánja az ausztrál cégeket kiszolgálni a legjobb szoftverrel és támogatással” – nyilatkozta Ross Powis, a Scala Australia ügyvezető igazgatója. „Továbbra is ezt fogjuk tenni, a Scala az egész világra kiterjedő, közvetett értékesítési csatornájának kulcsfontosságú tagjaként.”

A Scala az Ázsia-Csendes-óceáni régión belüli közvetett értékesítési csatornájába Ausztráliában, Hongkongban, Új-Zélandon, a Fülöp-szigeteken és Dél-Koreában működő viszonteladók tartoznak. Szingapúri regionális központja mellett a cég irodákat tart fenn Kínában, Japánban, Malajziában, Tajvanon és Vietnamban is.

A Scala az egész világon közvetlen és közvetett értékesítési csatornáin keresztül is értékesíti szoftvereit és szolgáltatásait a költséghatékony, globális lefedettség biztosítása érdekében. Tavaly a cég 34 százalékkal növelte a közvetett csatorna méretét. A most már több mint 140 tagot számláló értékesítési csatorna egyedi integrációs, értékesítési és telepítési szolgáltatásokat nyújt több mint 120 országban, széles körű előnyöket kínálva a vásárlók számára, például üzleti, alkalmazási és műszaki szakértelmet a Scala kollaboratív ERP szoftveréhez. 2002-ben a közvetett értékesítési csatornából származó bevétel 54 százalékkal nőtt.

# # #

A Scala Business Solutions-ről
A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást –, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.
Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.
A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2002. évi árbevétele 73,4 millió amerikai dollár volt (77,8 millió euro).
Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.
2003 Scala Business Solutions NV. Minden jog fenntartva. A Scala logo, a Scala és az iScala bejegyzett kereskedelmi védjegyek. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik