Belföld

Idén is karavánnal érkezik a Coca-Cola Mikulás

Ismét eljött a Coca-Cola Mikulás, aki a Coca-Cola Karácsonyi Karavánnal november 21-től december 22-ig, öt hét alatt bejárja az országot. A Coca-Cola Mikulás a 20 állomáson felépülő Coca-Cola karácsonyi városkában a kicsiket és nagyokat ajándékokkal, különféle finomságokkal, játékokkal és gazdag programmal várja.

Délelőttönként gyermekotthonokat és kórházak gyermekosztályait is felkeresi, hogy az ott lakóknak, gyógyulóknak elvigye a karácsonyi ünnep örömét és megajándékozza őket. Minden városban, ahova a Coca-Cola Karácsonyi Karaván ellátogat, a helyi önkormányzat segítségével kiválasztott tíz leginkább rászoruló nagycsalád ajándékcsomagot kap.


Karitatív vállalás az ünnep alkalmából A Coca-Cola világszerte arra törekszik, hogy mindazokban az országokban, ahol jelen van saját vállalattal, üdítőitalain túl is részt vállaljon az emberek életében, gondjaiban és örömeiben. Magyarországon a karácsonyi időszakot különösen fontosnak tekinti a Coca-Cola, ezért a szórakoztatás mellett kiemelt karitatív programokat szervez. Ennek a vállalásnak a legfontosabb célja, hogy minél több olyan emberhez és családhoz is eljuthasson az ünnep hangulata, akik saját erejüknél fogva ezt nem élhetik át.


Az ünnepi időszakban a jótékonysági tevékenység tradicionálisan két pilléren nyugszik. Az egyik a nehéz sorsú gyermekek megsegítése, a másik pedig a nagycsaládok támogatása. A Coca-Cola Mikulás az elmúlt három évben közel 150 alkalommal vitte el a karácsonyi ünnep hangulatát a kórházakba és gyermekotthonokba, ahol eddig is több ezer gyermeket vidított fel. A nagyszakállú idén is délelőttönként a kórházak gyermekosztályait és gyermekotthonokban élő árvákat keresi fel, hogy szórakoztassa, megnevettesse, megajándékozza őket, és ha rövid időre is, de feledtesse velük a nehéz hétköznapokat, a vidám hangulattal mosolyt csalogasson az arcukra legalább a karácsonyi időszakban. A Coca-Cola Mikulással együtt érkezik a bájos angyalka is. A Coca-Cola Mikulás azonban a családban élő gyermekek számára is igazi meglepetést jelent, hiszen sok család sajnos nem élheti át gondtalanul az ünnepi készülődés és a Karácsony örömteli pillanatait. A Coca-Cola Magyarország ezért, mint felelősen gondolkodó vállalat, évek óta kiemelt figyelemmel fordul azok felé, akik valamilyen okból nélkülözni kénytelenek.


A Coca-Cola Magyarország immár 1999 óta működik együtt azoknak a településeknek az önkormányzataival, ahova a Coca-Cola Karácsonyi karaván ellátogat. Az együttműködés lényege, hogy Coca-Cola évről évre az adventi időszakban az önkormányzatok szociális osztályainak, illetve a polgármesterek javaslatai alapján településenként tíz-tíz nagycsaládnak ajándékcsomagot ad át azon a napon, amikor a karaván az adott városba érkezik. A csomagok alapvető élelmezési cikkek mellett igazi ünnepi finomságokat is tartalmaznak. Az elmúlt négy évben mintegy 1300 nagycsalád karácsonyát tette a vállalat ezzel kicsit ünnepélyesebbé és fényesebbé. Ezt a hagyományt idén is folytatja és minden karácsonyi városkában délután 17 órakor tíz rászoruló nagycsalád alapvető élelmiszereket és ünnepi finomságokat tartalmazó ajándékcsomagot kap.


A Coca-Cola Magyarország ugyancsak korábbi hagyományokat ápolva idén is támogatja a gyerekeknek szervezett Parlamenti Karácsonyt. „A Coca-Cola Magyarország egész évben figyelemmel fordul azon csoportok felé, akik valamilyen szempontból támogatásra szorulnak, de a karácsony különösen fontos időszak számunkra.


A Coca-Cola egy vidám világot sugalló cég, amely amellett, hogy sokak kedvenc üdítőitalait kínálja, szórakozást és felhőtlen kikapcsolódást is nyújt különböző programjaival. Karácsonykor ezt a vidám világot azokhoz is szeretnénk eljuttatni, akiknek önhibájukon kívül az ünnep sajnos nem, vagy csak ritkán tűnik ki a hétköznapok sorából. Ezért dolgoztuk ki az otthon- és kórházlátogató programunkat, és ezt a célt szolgálja a nagycsaládosok megajándékozása is.” – fogalmazott Khalil Younes, a Coca-Cola Magyarország ügyvezető igazgatója. Coca-Cola Karácsonyi Karaván November 21-én negyedik éve indul útjára a Coca-Cola Karácsonyi Karaván, amely december 22-ig öt héten át, 20 alkalommal az ország 18 városába viszi el az ünnep hangulatát és a Coca-Cola Mikulást. December 6-án, Budapesten a Városligetben épül fel a Coca-Cola karácsonyi városka, ahova a Juventus Mikulás is ellátogat.


A Coca-Cola immár Magyarországon is hagyományt teremtett a karácsonyi karaván programjával, amely az ország különböző tájain élő gyermekeknek és szüleiknek az adventi időszakban izgalmas és tartalmas programokat kínál. Színes égőkkel kivilágított, csilingelő kamionnal utazik a Coca-Cola Mikulás, akit természetesen a Krampusz és az angyalkák is elkísérnek, hogy a karaván helyszínein a gyermekekkel és szüleikkel egy vidám hangulatú délutánon együtt készülhessenek a Karácsonyra.


A Coca-Cola Karácsonyi Karaván helyszínein felépülő karácsonyi városka, amelynek életét és programjait idén a Westel is színesíti, minden alkalommal 15.30-tól 19 óráig várja kicsi és nagyobb látogatóit. A karácsonyi városka faházaiban a gyerekek különleges finomságok és érdekes, izgalmas programok közül válogathatnak. A vendégek az egyik házban Ziegler ostyát kóstolhatnak, a másikban pedig az előző évekből már ismert Fornetti pékség friss, meleg ínyencségekkel várja a látogatókat. A Coca-Cola Karácsonyi üzenő fülkében a gyerekek saját fotójukkal személyes karácsonyi képeslapot készíttethetnek, és azt e-mailen továbbíthatják szeretteiknek, barátaiknak. A Westel faházban sms-en mindenki elküldheti a sajátmagáról készült képet. Természetesen idén is lesz Coca-Cola ajándékbolt és Coca-Cola kupakbeváltó is. A Coca-Cola Mikulás fűtött szobájában, a kamionban mesél a kicsiknek, és ajándékokat oszt szét. A színpadon a Coca-Cola és a Westel közös programokkal és játékokkal színesíti a karácsonyi városka életét. A közönséget a Varázsló trükkös mutatványokkal kápráztatja el, a Bohóc és barátai garantáltan megnevettetik a közönséget, és fellépnek a gyerekek nagy kedvencei, Judit és a Zenemanók illetve Mikola Péter. Coca-Cola karácsonyi kupakgyűjtő akció A Coca-Cola karácsonyi kupakgyűjtő játéka immár hagyománynak számít. Minden évben olyan tárgyat vagy finomságot lehet megnyerni, ami kapcsolódik a Karácsonyhoz és a télhez. Idén az „Ajándékozz Jegesmacit!” elnevezésű akció lényege, hogy mindenki, aki játszik, akár magának, akár egy kedves barátjának, szerettének ajándékot nyerjen. A 30 akciós, azaz jegesmedvét ábrázoló kupak plüss jegesmedvére cserélhető a beváltóhelyeken. A karácsonyi nyeremény játék november 4-én kezdődött és december 29-ig, illetve a 200.000 darab ajándék erejéig tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik