Belföld

W32/Mimail.i@MM : közepesen veszélyes a féregvírus legújabb variánsa

Az AVERT, a Network Associates vírusszakértői csoportja magasabb veszélyességi kategóriába sorolta át a W32/Mimail.i@MM email-férget.

Az új közlemény szerint a Mimail.i variáns “közepes” veszélyt jelent az otthoni és a vállalati felhasználók számára egyaránt. Az indoklás szerint az új besorolást az előfordulás gyakoriságának növekedése tette szükségessé.
A W32/Mimail.gen@MM féregvírus új verziója hitelkártya számokat próbál gyűjteni egy hamis PayPal üzenetablak segítségével. A féreg az összegyűjtött felhasználói információt a C:PPINFO.SYS fájlban tárolja, és négy, a vírus kódjában található email címre próbálja továbbítani. Mind a négy email cím a CENTRUM.CZ alá tartozik.
A fertőzött email további ismertetőjegyei:
Feladó: “PayPal.com” donotreply@paypal.com
Tárgy: YOUR PAYPAL.COM ACCOUNT EXPIRES
Csatolt állomány: www.paypal.com.scr vagy paypal.asp.scr

A W32/Mimail.i@MM vírust november 14-én fedezték fel, és az aznap kiadott 4304-es DAT fájl már tartalmazza a vírus felismeréséhez szükséges információt. A felismeréshez és eltávolításhoz a legfrissebb DAT és EXTRA.DAT fájlok már elérhetőek a http://www.networkassociates.com/us/downloads/updates/dat.asp címen.

További információ a W32/Mimail.i@MM vírusról a http://vil.nai.com/vil/content/v_100822.htm címen.

Az AVERT javaslatairól és a kockázatfelmérésről: http://www.mcafeeb2b.com/naicommon/avert/virus-alerts/avert-risk-assessment.asp

Ajánlott videó

Olvasói sztorik