Belföld

Piacon a közepes méretű vállalatok igényeire szabott SunSystems exfm pénzügyi megoldás – Hatékonyan kombinálható az üzleti intelligencia és a pénzügyi menedzsment

2004. október 11., Budapest - A nemzetközi üzleti és pénzügyi megoldásokat képviselő LLP Budapest a nagyvállalatok számára már évek óta kínálja SunSystems pénzügyi megoldását, melynek fejlesztője a napokban jelentette be, hogy elkészült immáron a közepes méretű vállalatok számára segítséget nyújtó megoldása, a SunSystems exfm.

A pénzügyi menedzsment és az üzleti intelligencia integrálásával az exfm megoldást kínál a pénzügyi, a jelentéskészítési, a költségvetés-készítési és -tervezési folyamatok ellátására egyaránt.


Az LLP Budapest, illetve az LLP Csoport eddig főként a nagyvállalati szektorban tevékenykedő cégek körében vezette be egyik meghatározó partnere – az angliai székhelyű Systems Union – SunSystems pénzügyi megoldását. A rendszert ma már több mint 18000 vállalat használja világszerte, a világ 50 legnagyobb vállalata közül 45 választotta ezt a terméket.
A SunSystems exfm (extended financial management) elnevezéssel most piacra került, már kifejezetten a közepes méretű vállalatok számára kifejlesztett új megoldáscsomagtól a fejlesztők hasonlóan nagy sikereket remélnek. A rendszerrel már ők is kihasználhatják az olyan összetett funkcionalitásokat, melyeket korábban sokszor csak a legnagyobb szervezetek tudtak megfinanszírozni.

A pénzügyi területre ma minden szervezetnél nagy nyomás nehezedik, mivel megnövekedett az igény az adatok könnyebb átláthatóságára és nagy az azonnali reagálás iránti igény. Mivel a hangsúly a tranzakciós folyamatokról a teljesítmény-menedzsmentre helyeződött át, a gazdasági vezetők még nagyobb teljesítményt várnak el pénzügyi-menedzsment szoftvereiktől is. A SunSystems exfm-mel most már a közepes méretű vállalatoknál is fejleszthető a pénzügyi folyamatok hatékonysága, jobban nyomon követhető a vállalat üzleti helyzete, jelentősen lerövidíthető a költségvetés-készítési és -tervezési munkafolyamat.

Mivel a SunSystems exfm a hagyományos pénzügyi funkciókon kívül az üzleti intelligencia eszközeit is felhasználja (pl. modellezés, jelentéskészítés), erőteljesen növelhető általa a stratégiai tervezés pontossága. A üzleti intelligencia és a pénzügyi menedzsment területek ideális ötvözése lehetővé teszi, hogy a vezető szakemberek betekintést nyerjenek a vállalat működésébe és valós idejű információk alapján hozzák meg döntéseiket.

„A SunSystems exfm kombinált megoldáscsomag megfelelően illeszkedik az LLP üzleti stratégiájába, hiszen a portfoliónkon szereplő egyéb termékek a nagyvállalati szektoron kívül a közepes méretű cégeket is megcélozzák. A pénzügyi menedzsment eszközök erős helyet vívtak ki eddig a világban, ezért az exfm-mel is hasonló pozíciót szeretnénk elérni az üzleti életben.” – mondta Barbara Dreska, az LLP Budapest és az LLP Csoport ügyvezető igazgatója.


###

Az LLP Csoportról (www.llpgroup.com):
Az LLP Csoport 1992-ben alakult meg Prágában, napjainkra pedig vezető szerepet vívott ki az üzleti és pénzügyi szoftvermegoldások képviselete terén Közép- és Kelet-Európában. Az LLP kínálatában szerepelnek a SunSystems ERP megoldás, a Microsoft-Navision és a Microsoft-Axapta vállalatirányítási rendszerek, az MIS üzletiintelligencia-megoldás, a Pivotal CRM rendszere, a time@work idő- és költségnyilvántartó szoftver, a Coswin karbantartás menedzsment, illetve a Fourth Shift termelésirányító rendszer. Az LLP 1995-ben kezdte meg kelet-európai terjeszkedését, melynek eredményeként ma már – a prágai mellett – Budapesten, Belgrádban, Bukarestben, Pozsonyban, Szófiában és Zágrábban vannak irodái. Az LLP Csoport a világ számos országában vezet projekteket, így többek között Belgiumban, Olaszországban, Egyiptomban, Venezuelában, Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában. Az LLP Csoport ügyfélköre az üzleti élet különböző területein tevékenykedő cégekből kerül ki, a petrolkémiai ipartól a szállodákon és gyógyszergyárakon keresztül a televízió-állomásokig. Ügyfelei között megtalálható például a BP, a GlaxoSmithKline, a ShellGas (LPG), a Johnson & Johnson, az LNX Rt., a Roche, a KFKI Csoport, a KPMG, a UPS és a Duna Szálloda Rt.

További információk: London Logic Budapest Kft. (LLP), Paul Brigitta, indirekt marketing koordinátor
(Telefon: 412-2400, E-mail: Brigitta.Paul@llpgroup.com)


Ajánlott videó

Olvasói sztorik