Szórakozás

Meztelen fenekek paskolása és elnökcikizés az MTV EMA eddigi legbizarrabb pillanatai közt

November 12-én rendezik meg a 24. MTV EMA-t, vagyis a zenecsatorna európai díjátadóját, most épp Londonban, ahol a házigazda Rita Ora lesz. Bár az ehhez hasonló díjátadók az elmúlt években valahogy egyre gyengébben teljesítenek izgalom szempontjából, idén talán törénik valami érdekes, mint ahogy az EMA történetének első két évtizedében is előfordult pár durva pillanat.

1994-ben tartották meg a legelső MTV EMA-t, méghozzá Berlinben, a fal leomlása után öt évvel. A házigazda Tom Jones volt, a show pedig különösebb izgalmak nélkül zajlott le. Azóta viszont szinte minden évre jut valami – ha nem is botrányos, de – olyan pillanat, amire az ember azért felhúzza a szemöldökét.

1995

A ’95-ös EMA házigazdája Jean Paul Gaultier volt, aki amúgy sem visszafogottságáról híres, de a műsort elég erős szettekben nyomta le.

Fotó. Getty Images/Brian Rasic

A U2 énekese, Bono pedig ugyanebben az évben a nekik járó díj átvételekor seggfejnek nevezte az akkor megválasztott francia elnököt, Jacques Chriac-ot.

2002

A nemrég viccből ismét nevet változtatott P Diddy kicsit túltolta a dolgokat a 2002-es EMA-n, amikor egy gyémántgyűrűt ajánlott fel a közönség soraiban ülő nők közül annak, aki vállalja, hogy totál meztelenre vetkőzik. Azóta sem derült ki, hogy ez mennyire volt megrendezett.

2006

Sacha Baron Cohen Boratként el akart adni egy fekete, afrikai gyereket Madonnának, akit éneklő transzvesztitának nevezett. De nem ez volt az egyetlen bizarr pillanat aznap este. Kanye West ugyanis bemutatta, milyen amikor megőrül – a francia Justice épp megköszönte a színpadon a legjobb videóklipnek járó díjat, amikor rapper eléjük lépett, és megpróbálta elmagyarázni, hogy miért neki kellett volna inkább nyernie, hisz az ő videója baromi sokba került, és különben is, szerepelt benne még Pamela Anderson is.

2008

Katy Perry egy hatalmas banánon ücsörögve jegyezte meg, hogy nem a banán mérete a lényeg, hanem hogy az ember miként ül rajta. Ugyanebben az évben adták át a valaha létezett legjobb előadás díját is, amit abban az évben Liverpoolban nem a Beatles-nek, vagy akármelyik másik hatalmas együttesnek vagy énekesnek ítéltek, hanem Rick Astley-nek. Ennél csak az volt kínosabb, hogy az énekes meg sem jelent, hogy átvegye a neki járó szobrot.

2009

15 évvel az első MTV EMA után ismét Berlinben tartották a díjátadót, ahol David Hasselhoff kissé részegen lépett színpadra, de már azt megelőzően, a vörös szőnyegen adott nyilatkozata alatt is összevissza beszélt.

2012

Az est házigazdája, Heidi Klum meztelen férfiseggeket csapkodott a színpadon. Valószínű, hogy ha fordítva történt volna, akkor világra szóló botrány lett volna belőle.

Fotó: Getty Images/Kevin Mazur

2013

2013-ban pedig bekövetkezett az MTV EMA-k legkeményebb pillanata, amikor Miley Cyrus egy elég erős szettben állt a színpadra, majd lazán rágyújtott egy jointra. Abban az évben az EMA-t egyébként Amszterdamban rendezték meg.

2014

Mondjuk Miley Cyrus cigijéhez képest ebben már semmi botrányos vagy meghökkentő sem volt, de azért ne menjünk el amellett sem, hogy a 2014-es MTV EMA-n Nicki Minaj a színpadon golfozott, a golyót pedig egy hatalmas segglyukba gurította. Mármint egy díszletbe, nem pedig valaki fenekébe. Ha utóbbi lett volna, akkor valószínűleg nem Miley Cyrus cigije lenne a legkeményebb sztori a díjátadó eddigi történetéből. 2015-ben és 2016-ban viszont gyakorlatilag mindenféle izgalom nélkül zajlott le az EMA, így csak reménykedni lehet, hogy idén történik majd valami azon túl, hogy az nyertesek kezébe nyomják a díjakat.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik