Élet-Stílus

Meneküljünk Bécsbe a locsolók elől!

Színes tojás, füstölt sonka, baksör, csokinyúl – húsvéti hangulat az osztrák fővárosban.

Bécsben a hétvége óta már öt húsvéti vásár várja a kicsiket és a nagyokat. A legnagyobb közülük az Ostermarkt am Hof, ahol 76 standnál főleg minőségi kézműves termékeket kínálnak. Kézzel festett selyemsálhoz, fából faragott képekhez, ékszerekhez, kerámia szobrocskákhoz, kötött vagy horgolt ruhaneműkhöz vagy éppen üvegből készült egyedi tárgyakhoz is hozzájuthatunk.

Óriástojás Schönbrunnban

Ausztria legnagyobb tojáshegyét mondhatja magáénak az Altwiener Ostermarkt, ahol ízletes húsvéti specialitások és gazdag zenei és gyermekprogramok is kiegészítik a kirakodóvásárt. Itt található ráadásul a Horvátországtól ajándékba kapott óriási „húsvéti tojás szívből” is, amelyet Koprivnica – Krizevci híres tojásfestői díszítettek és adtak ajándékba a bécsi piacnak. A gigantikus hímes tojás több mint két méter magas, másfél méter széles és körülbelül 35 kilót nyom.

Minden évben több ezer látogatót vonz a leggyermekbarátabb húsvéti vásárnak számító Fastenmarkt in der Kalvarienberggasse, amelyet 1639. óta rendeznek meg hamvazószerda és húsvéthétfő között. A vásár egyik jelképe a 10 méter magas Bamkraxler, amely egy kedvelt fa gyerekjáték hatalmas mása.

Gazdag családi programmal ünnepli 10. évfordulóját a Schönbrunni Kastély előtt felállított húsvéti vásár, az Ostermarkt Schloss Schönbrunn. A látogatók hagyományos házi receptek szerint készült finomságok, kézműves termékek és a húsvéti hagyományokhoz kapcsolódó dísz- és ajándéktárgyak között válogathatnak, amíg a kisebbek húsvéti nyulat formáznak marcipánból. Sőt akár versenyt is futhatnak, focizhatnak, célbadobhatnak a gólyalábú Roberta tyúkkal.

Március elején nyitotta meg kapuit az Ostermakt am Franz-Jonas-Platz, amely Bécs 21. kerületében, Floridsdorfban található. A tradicionális húsvéti vásárban osztrák specialitásokkal, húsvéti dekorációkkal, ajándékötletekkel és kézműves termékekkel várják az érdeklődőket április 8-ig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik